Premijerno izvedena plesna predstava "the_beatles"

Riječ je o završnom dijelu trilogije o odnosu plesa i pop glazbe te nastavku istraživanja dvoje autora iz proteklih godina koja su rezultirala prijašnjim dvjema predstavama: "Love will tear us apart", solom za Petru Hraščanec, te duetom za Petru Hraščanec i Marka Jastrevskog "Boys don't cry"

U Art radionici Lazareti večeras je premijerno prikazana plesna predstava "the_beatles" autora Saše Božića i Petre Hraščanec.
Riječ je o završnom dijelu trilogije o odnosu plesa i pop glazbe te nastavku istraživanja dvoje autora iz proteklih godina koja su rezultirala prijašnjim dvjema predstavama: "Love will tear us apart", solom za Petru Hraščanec, te duetom za Petru Hraščanec i Marka Jastrevskog "Boys don't cry".

Prvi se projekt bavio analizom suvremenih plesnih matrica, drugi je ispitivao nasljeđe folk pjevačica iz 60-ih godina, a završni dio, "the_beatles" bavi se Beatlesima, jednim od najpopularnijih sastava u povijesti glazbe.

Večarašnjom premijerom "the_beatles" izvedena je premijerno i cijela trilogija, čiji prvi dio je odigran na svim najznačajnijim festivalima u Hrvatskoj te na gostovanjima u Francuskoj i Italiji.

Petra Hraščanec dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2012. za nastup upravo u tom projektu.

Posebnost programa je koprodukcijski model koji ujedinjuje ne samo europske plesne umjetnike već i hrvatske institucionalne i izvaninstitucionalne subjekte, koji su prepoznali kvalitetu projekta, između ostalih i Art radionicu Lazareti iz Dubrovnika te zagrebački Plesni centar.

Zagrebačka premijera zakazana za 21. studenog u zagrebačkom Plesnom centru.

Hina