Muzej grada Trogira: Izložba 'Kako vidim osobe s invaliditetom' u organizaciji udruge TOMS

Svojom djelatnošću TOMS uvelike doprinosi rješavanju problema vezanih uz život i rad osoba s invaliditetom

 

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u petak 1. prosinca u 9 sati, u atriju Muzeja grada Trogira otvorit će se izložba "Kako vidim osobe s invaliditetom".

Ove godine suradnja Udruge tjelesnih invalida TOMS i Osnovne škole Petra Berislavića rezultirala je izložbom na kojoj će biti predstavljeno ukupno 78 učeničkih radova nastalih u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

U atriju Muzeja grada Trogira od 1. do 5. prosinca (ujutro od 10 do 13 te poslijepodne od 17 do 20 sati) bit će izloženi radovi učenika 7. i 8. razreda Osnovne škole Petra Berislavića, nastali pod vodstvom profesora Krešimira Perage.

Prije 25 godina Ujedinjeni narodi proglasili su 3. prosinca Međunarodnim danom osoba s invaliditetom. Nekoliko mjeseci nakon, Komisija za ljudska prava, pozvala je zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljuskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu.

Udruga TOMS broji 280 članova, više od 40 zaposlenih i 18 volontera, a sljedeće godine bilježi 30 godina od osnutka. Svojim radom i djelatnošću TOMS uvelike doprinosi rješavanju pitanja i problema vezanih uz život i rad osoba s invaliditetom. Ova aktivna Udruga ostvaruje mnogobrojne projekte i manifestacije te čini važan čimbenik u životu osoba s invaliditetom na trogirskom području nastojeći učiniti društvo što osjetljivijim i prilagođenijim za nužne promjene u korist izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom.

Anita Blažinović