Velika Gorica: Judo klub osoba s invaliditetom Fuji ostvario suradnju s Adidasom

Vodstvo kluba održalo je edukativni trening za zaposlenike Adidasa i njihovu djecu. Učili su ih naime osnovama juda za osobe s cerebralnom paralizom


 

Ne događa se baš svaki dan da vaš rad i trud prepozna jedan veliki sportski brend. No, ono što je Marina Drašković i njezin tim postigao s Judo klubom Fuji zainteresiralo je Adidas, čime je između goričkog kluba i svjetski poznatog proizvođača opreme postignuta suradnja koja je ovih dana imala svoj nastavak.

Naime, vodstvo kluba održalo je edukativni trening za zaposlenike Adidasa i njihovu djecu. Učili su ih osnovama juda za osobe s cerebralnom paralizom, a treneri su bili upravo judaši Fujija koji imaju cerebralnu paralizu te Pinky judaši koji im pomažu na treninzima.

"Atmosfera na samom događaju je bila iznad svih mojih očekivanja. Adidasovci su bili jako opušteni i spremni učiti od Fujijevaca, a Fuji judaši su se potrudili što bolje ih upoznati sa svakom tehnikom koju smo prolazili. I na kraju, desilo se ono najbitnije, normalna i zdrava komunikacija i druženje u kojoj nije bitno ima li netko neki fizički invaliditet ili nema. Uzajamno poštovanje bilo je na prvom mjestu te dobra zabava na drugom", rekla je predsjednica Judo kluba Fuji Marina Drašković.

Ljudi iz Adidasa nisu došli praznih ruku te su članovima i vodstvu kluba donijeli pregršt poklona, a svi se nadaju kako će se ovakvi susreti ponoviti jer, kako je rekla Marina Drašković, ovakvi susreti obogaćuju.

A. Blažinović