Marina Drašković: Osnivačici Judo kluba za osobe s invaliditetom Fuji nagrada Ponos Hrvatske

Osnivanjem kluba Fuji Marina Drašković omogućila je brojnim mališanima psihofizički razvoj u okruženju u kojem svako dijete napreduje kako može

 

Ponos Hrvatske naziv je udruge i nagrade koja se svake godine dodjeljuje građanima Hrvatske za hrabra i nesebična djela, a ustanovio ju je dnevni list 24sata, objavio je portal vgdanas.hr.
Nagradu će na dodjeli uskoro primiti i Velikogoričanka Marina Drašković koja je jedna od 15 proglašenih Ponosom Hrvatske. 

Podsjetimo, pretprošle godine za svoj rad Marina je primila i nagradu Grada Velike Gorice. Nagradu Ponos Hrvatske do sada su dobili i Velikogoričani Zvonimir Milatović (Staro Čiče), Krunoslav Kovačević (Buševec) te Barbara Novosel (Velika Gorica).
Osnivanjem kluba Fuji Marina Drašković omogućila je brojnim mališanima psihofizički razvoj u okruženju u kojem svako dijete napreduje kako može. U radu kluba osnovanog prije pet godina sudjeluje 35 djece s cerebralnom paralizom, Downovim sindromom, intelektualnim teškoćama, motoričkim poteškoćama i poremećajima autističnog spektra, a raspodijeljeni su u osam grupa. 
Blizanke Lana (14) i Mia (14) Mrćanović, djevojčice s cerebralnom paralizom, svoju trenericu i prijateljicu Marinu do početka treninga nisu ispuštale iz zagrljaja. Grupa u kojoj treniraju sestre, intelektualno je ispred svojih vršnjaka, ali ih bolest koči u drugim segmentima. 
"Svaka grupa zahtijeva različit angažman, ali pristup je jednak. Gonim ih i tjeram da prelaze vlastite granice. Kod mene nema popuštanja i to je razlog zbog kojeg se oni ovdje osjećaju kao i svi ostali koji nemaju teškoće. Ipak, kad je primjerice dijete s autizmom na treningu, on zahtijeva i svog trenera. Nakon tih sat vremena, fizički sam pregažena, ali emotivno popunjena. Nakon svakog treninga mi je euforija kao i na prvom", rekla je Marina za portal vgdanas.hr, kojoj je nagrada Ponos Hrvatske omogućila da svoj klub promovira i van granica Velike Gorice.

Izvor: vgdanas.hr