HNK Zadar: Predstava 'Specijalna potreba' za bolje razumijevanje osoba s invaliditetom i 'onih drugačijih'

"Progovaramo o temama obiteljskog nasilja, nemogućnosti zaposlenja, uniformiranog školstva i samohranog roditeljstva u svrhu senzibiliziranosti i edukacije", rekla je Žana Bumber

 

U četvrtak, 8. veljače s početkom u 20 sati, pogledajte predstavu Specijalna potreba u maloj dvorani HNK Zadar, poziva portal ezadar.

Dramska radionica HNK Zadar pripremila je predstavu, pod vodstvom Žane Bumber koja je dramatizirala i adaptirala roman Zadranke Lade Vukić 'Specijalna potreba'.

Taj je roman inače prošlogodišnji laureat nagrade VBZ-a za najbolji domaći roman. Priča je to o dječaku s invliditetom koji se na svakom koraku, osobito u školi, susreće s nerazumijevanjem i nedostatkom empatije.

Specijalna potreba je roman koji afirmira ono nešto autentično ljudsko u nama. Hrabar i potresan tekst koji je tako napisan da čitajući ga, postajemo bolji ljudi."

Glumačka radionica HNK Zadar: Leon Cerić, Daniela Bjelanović, Mimi Zadarski, Danijela Berišić Antić, Filip Panza i Ante Dujić.

"Predstava se bavi poticanjem razumijevanja i empatije prema drugačijima, osobama s invaliditetom i starijim osobama koje su prepuštene same sebi. Progovaramo o temama obiteljskog nasilja, nemogućnosti zaposlenja, uniformiranog školstva i samohranog roditeljstva u svrhu senzibiliziranosti i edukacije. Velika nam je želja potaknuti ljubav prema čitanju, posebno kod djece", rekla je Žana Bumber.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti