Tatjana Udović: Promocija zbirke čakavskih dijaloga 'Ki, ča, mi?'

"Samo dva slova dovoljna su spisateljici Tatjani Udović da nam priredi kazališnu predstavu na domaći način – od srca čakavskog narječja", piše recenzentica Tatjana Jedriško Pančelat

 

Na Viškovu je održana promocija nove knjige Tatjane Udović – zbirke čakavskih dijaloga s riječima od po dva slova – 'Ki, ča mi?'.

Promocija se održala u odličnoj atmosferi među profesorima i učenicima, a autorica, Tatjana Udović, odlučila je novu knjigu promoviratu upravo u OŠ Sveti Matej, svojoj nekadašnjoj školi u kojoj je i bila motivirana za pisanje od strane profesora, a tu je i započela sa svojim književnim radom.
"Zbirka 'Ki, ča mi?' sastoji se od sto čakavskih dijaloga s riječima sastavljenima od po samo dva slova, čime sam nastojala prikazati posebnost i bogatstvo čakavštine", kazala je Tatjana Udović, ujedno i predsjednica Udruge za kulturu 'Ča?'.

"Samo dva slova su dovoljna spisateljici Tatjani Udović da nam priredi kazališnu predstavu na domaći način – od srca čakavskog narječja. Dijalozi su živi snagom, ispunjeni humorom i duševnošću čovjeka primorskog kraja. Zbirka dijaloga Ki, ča mi? stoga nam donosi izvornost čakavštine, njenu posebnost i vrijednost, koju je autorica preusmjerila ka čitatelju. Prizori su nadahnuti i čitatelja će osvježivati. S obzirom na njenu poletnost rijeka pisane besede će se nastaviti, na našu radost, u nekim novim njenim plemenitim djelima", piše recenzentica Tatjana Jedriško Pančelat.

Mirna Međimorec