Črni pes: Bend supružnika s invaliditetom objavio prvi video

"Izuzetno smo zadovoljni s ovom pjesmom. Ne želimo stati jer, bez obzira na nedaće, uživamo u dobrim trenucima", kaže pjevačica Kristijana Čerti Blagus

 

Bend Črni pes, čije temelje čine supružnici s invaliditetom Marko Blagus i Kristijana Čerti Blagus, izdali su prvi singl.

Uspijeli su ga objaviti samostalno, dakle bez izdavačke kuće, u studiju Studio Dan Mrak pod producentskom palicom renomiranog producenta Ivana Božanića (Pips, chips&videoclips).

Produkciju i aranžman pjesme potpisuje Ivan Božanić, tekst, glazba i leadvocal Kristijana Čerti Blagus, glazba i akustična gitara Marko Blagus, bubnjevi Tin Ostreš, mandolina, hamonnd, bas Ivan Božanić, backvocali Nensi Mitrović, dok je za video zaslužan Doringo.

Kristijana Čerti Blagus kaže: "Ovo je naš prvi spot koji je premijerno prikazan na YouTubeu 13. veljače ove godine. Pjesmu sam napisala i otpjevala prije četiri godine, a s puno prekida radila sam na njoj sa suprugom Markom. Zbog mojih operacija i dugih oporavaka u jesen 2015. i proljeće 2016. pjesme su malo stavljene na čekanje. Zadnji nastup imali smo u siječnju 2015. u Vintage Industial Baru kada su se okupili bendovi koji su nastupali na Kvarturi 2014., na kojoj smo se i mi kratko predstavili u akustičnoj verziji gdje nam se na gitari pridružio Alan Sredić.

Ne želimo da u prvi plan dođe naš invaliditet, iako je on neminovan, već pjesme koje bude i ukazuju na ljubav, borbu i život. Svi smo mi jednaki ispod kože", naglašava Kristijana.

"Izuzetno smo zadovoljni s ovom pjesmom. Ne želimo stati jer, bez obzira na nedaće, uživamo u dobrim trenucima, baš kako kaže pjesma - uspjeli smo izbrojati novčiće za kavu, uspjeli prošetati i psa na travu. Ako nam zdravlje dozvoli, nadamo se i nastupu na ovogodišnjem Festivalu jednakih mogućnosti. Želimo svima puno dobrih trenutaka."

Kako singl zvuči i izgleda pogledajte i poslušajte na stranici youtu.be/hkaco8yRVnU.

Božica Ravlić