KD Vatroslav Lisinski: 'Koncert za život' u sjećanje na Anu Rukavina i maestra Vjekoslava Šuteja

"Ovim koncertom  još jednom želimo podsjetiti građane da je lijek kojim možemo spašavati teško oboljele diljem svijeta u nama", poručio je organizator

 

Zagrebačka filharmonija održat će tradicionalni, deveti po redu, 'Koncert za život' za Zakladu Ana Rukavina u četvrtak, 29. ožujka u 19,30 sati, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Grada Zagreba.

Kao što je najavljeno na Facebooku, koncertom, koji se održava u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, slavit će se život uz čuvena djela iz majstorskih pera Mozarta, Čajkovskog, Pistona i Reineckeova. Ove će godine koncert svojim nastupom uveličati svjetski poznati flautist Emmanuel Pahud, uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Davida Danzmayra.

Svi građani koji žele uživati u raskošnoj glazbenoj večeri mogu kupiti ulaznice po cijeni od 80 kuna na blagajni Zagrebačke filharmonije ili online na ulaznice.hr.

"Koncertom za život ove godine slavimo Anin rođendan, prisjećamo se velikog maestra Vjekoslava Šuteja i podrške koju je dao Aninoj viziji, a najviše od svega, njima u čast – slavimo život! Zahvaljujemo predsjednici Republike Hrvatske, Kolindi Grabar-Kitarović i Gradu Zagrebu što su i ove godine podržali Koncert za život kojim, u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom, još jednom želimo podsjetiti građane da je lijek kojim možemo spašavati teško oboljele diljem svijeta u nama. Veselimo se vidjeti vas i ove godine da zajedno slavimo život!", poručio je organizator.

Klaudija Klanjčić