Bob Dylan izlaže u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu

"Bob Dylan je jedna od najutjecajnijih kulturnih ličnosti današnjice izuzetno vizualno bogatog stvaralaštva, bez obzira je li riječ o njegovu glazbenom ili slikarskom izričaju", kazao je direktor Galerije Sandy Nairne

Američki glazbenik Bob Dylan, posljednjih godina poznat i po svojem slikarskom opusu, predstavit će krajem mjeseca svoja najnovija slikarska dostignuća u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu gdje će izložiti 12 novih portreta slikanih pastelom, piše britanski The Telegraph.
Slikati je Dylan počeo još u 60-tim godinama prošloga stoljeća, ali izlagati svoje radove javnosti tek prije šest godina.

Izložba "Bob Dylan: Face Value" prva je njegova izložba u nekom britanskom muzeju, a bit će otvorena od 24. kolovoza do 5. siječnja.

Suprotno tradiciji Nacionalne galerije portreta, Dylanovi crteži ne prikazuju osobe iz britanskog javnog života, već je riječ o kombinaciji stvarnih i fiktivnih ličnosti oblikovanih prema umjetnikovoj mašti i sjećanju.

"Bob Dylan je jedna od najutjecajnijih kulturnih ličnosti današnjice izuzetno vizualno bogatog stvaralaštva, bez obzira je li riječ o njegovu glazbenom ili slikarskom izričaju", kazao je direktor Galerije Sandy Nairne.

Crteži koji će biti predstavljeni u Londonu napravljeni su posebno za tu izložbu.

Umjetnik pravog imena Robert Allen Zimmerman jedan je od najvećih kantautora 20. stoljeća i kultna ličnost generacije 60-ih godina. Snimio je 46 albuma koje je prodao u 110 milijuna primjeraka diljem svijeta. Svoje je slike dosad izlagao u muzeju Kunstsammlungen u njemačkom Chemnitzu, u galeriji Halcyon u Londonu te galeriji Gagosian u New Yorku.

Hina