Poziv: Solidaran koncert za djecu fonda Dese & Jerka Bakovića

Zaklada Solidarna organizira prvo veliko događanje kojim želi prikupiti dodatna sredstva za pružanje stručne podrške djeci u njihovom obrazovanju i osobnom razvoju širom Lijepe naše

 

Solidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost poziva vas u kino Europa u Zagrebu, u srijedu, 20. lipnja, u 18 sati na "Solidaran koncert za djecu fonda Dese & Jerka Bakovića". Inspirirani primjerom Dese & Jerka Bakovića koji su donirali 600.000 kuna za stipendiranje siromašne djece i Desinim riječima: "Uvijek je bolje davati nego primati!", Zaklada organizira prvo veliko događanje kojim želi prikupiti dodatna sredstva za pružanje stručne podrške djeci u njihovom obrazovanju i osobnom razvoju širom Lijepe naše.

Prenosimo informacije s Facebook eventa koncerta: "Zamislite, poslušali ste predivan nastup SO-DO orkestra djece i omladine te jazz kvarteta virtuoza, skladatelja i gitarista Pavla Miljenovića pa izlazite iz Kina Europa oplemenjeni predivnom glazbom i spoznajom da ste osobno pridonijeli osiguravanju četverogodišnjih stipendija za 31 dijete iz čitave Hrvatske. Nije li to predivno?"

Nastupaju:

SO DO – EL SISTEMA HRVATSKA 
provodi program društvenog razvoja djece i mladih koji koristi glazbu kao sredstvo postizanja društvene promjene, u svijetu poznat po nazivu El Sistema. Ideja je nastala u Venezueli prije više od 40 godina, a danas se proširila na cijeli svijet zbog svojih izuzetnih rezultata koje postiže u životima djece i društvenim promjenama čitavih zajednica, kao i u glazbenoj izvrsnosti. 

PAVLE MILJENOVIĆ JAZZ QUARTET je sastav sačinjen od vrhunskih hrvatskih jazz muzičara mlađe generacije: Pavle Miljenović - gitara, Mario Bočić - saksofon, Zvonimir Šestak - kontrabas i Borko Rupena - bubnjevi. Svi su surađivali sa brojnim svjetskim i domaćim glazbenicima, snimali albume i odsvirali stotine koncerata. Pavle je u suradnji s ovim glazbenicima, s kojima već dugo surađuje, te Hrvojem Gallerom na klaviru, prošle godine snimio album naziva "Begin". (Croatia Records) koji je dobio sve najbolje kritike od strane novinara i publike. Mario i Pavle su također snimili album "Spiritual Market" kontrabasista Vedrana Ružića koji je osvojio diskografsku nagradu "Porin" za najbolji jazz album u 2017. godini, dok su Zvonimir i Borko osvojili tu nagradu za razne projekte kao što su 4in3plus1, Davor Križić Experiment itd. Također su dobitnici nagrade "Status" za najbolje jazz instrumentaliste u 2018. godini.

Iznos donacije za kartu je 100 kuna. Načini kupnje: blagajna Kina Europe, doniralica (https://www.solidarna.hr/donirajte/site/index/hr-HR), direktno virmanski (opis plaćanja: SOLIDARAN KONCERT; IBAN HR7323900011100948072), e-mailom na petra.madjercic@solidarna.hr ako želite kupiti više karata za svoje prijatelje, zaposlenike ili kolege.

Sve karte plaćene preko donatorske platforme ili direktno na IBAN čekat će Vas na dan koncerta u Kinu Europa.

Božica Ravlić