Ljetna pozornica Tuškanac: Počela sezona filmskih festivala

Ulaz na projekcije u sklopu Dana hrvatskog filma je besplatan. Cijena ulaznice za projekcije u sklopu Fantastic Zagreb Film Festivala iznosi 29 kuna. Projekcije su dog-friendly

 

Počela je sezona filmskih festivala na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Nakon 27. Dana hrvatskog filma, koji će se održavati do 20. lipnja, uslijedit će četverodnevni program zagrijavanja za Fantastic Zagreb Film Festival. U ponedjeljak i utorak na Ljetnoj pozornici Tuškanac od 21.30 sati prikazuje se bogat natjecateljski program Dana hrvatskog filma i program Retro koji će ljubiteljima domaće filmske povijesti dati rijetku priliku da u adekvatnom formatu pogledaju upravo restaurirane domaće filmove Putovanje Bogdana Žižića (1972.) i Vrijeme šutnje Rudolfa Sremeca (1971.). Srijeda je rezervirana za zatvaranje i dodjelu nagrada DHF-a te projekciju iznenađenja. Od četvrtka 21. lipnja do nedjelje 24. lipnja, u terminu od 21.15 sati, Ljetna pozornica Tuškanac ugostit će Warm-Up Weekend, program zagrijavanja za novo izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala.

Prikazat će se Planet majmuna (četvrtak, 21. lipnja), znanstveno-fantastični klasik o trojici astronauta nasukanih na futuristički planet na kojem vladaju majmuni, a ljudi su robovi, Mary i vještičin cvijet (petak, 22. lipnja), animirana fantasy avantura u režiji Hiromase Yonebayashija koji je zanat brusio u legendarnom studiju Ghibli, Bilo jednom na Divljem zapadu (subota, 23. lipnja), epski "spaghetti western" u režiji Sergija Leonea s Henryjem Fondom, Charlesom Bronsonom i Claudiom Cardinale, te Veronika (nedjelja, 24. lipnja), recentni španjolski horor triler u režiji Paca Plaze.

Uoči i nakon projekcija na Ljetnoj pozornici Tuškanac posjetitelji mogu potražiti osvježenje u Dogs & Movies Caffeu i u jedinstvenom ljetnom vrtu Pop Up Summer Garden koji nudi brojna osvježenja, ukusne zalogaje, glazbeni program i mnoštvo drugih sadržaja.

Ulaz na projekcije u sklopu Dana hrvatskog filma je besplatan. Cijena ulaznice za projekcije u sklopu Fantastic Zagreb Film Festivala iznosi 29 kuna. Ulaznice za projekcije Fantastic Zagreb Film Festivala moguće je kupiti na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac na dane projekcija od 19 do 22 sata i na blagajni kina Europa. Projekcije su dog-friendly.

Božica Ravlić