Zagreb: Marvelov filmski univerzum na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Najljepše zagrebačko kino donosi brojne Marvelove klasike, a kino projekcije na otvorenom su 'dog-friendly'

 

I ovaj tjedan potražite filmsko osvježenje u najljepšem kinu na otvorenom uz niz akcijskih avantura i veliku turneju Marvelovim filmskim univerzumom. Prvi red do mora filmova, novi program naslova iz redovite kinodistribucije na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u drugom tjednu kolovoza donosi: Solo: Priča iz Ratova zvijezda, Deadpool 2, Black Panther, Ant-Man i Wasp te Osvetnici: Rat beskonačnosti.
U utorak, 7. kolovoza gledamo Solo: Priča iz Ratova zvijezda, spinoff popularne franšize koji iznosi niz detalja Hanove mitologije. Tijekom avanture u mračnom podzemnom svijetu punom kriminala, Han Solo upoznaje svog budućeg kopilota Chewbaccu i susreće se s Landom Calrissianom godinama prije pridruživanja Pobunjenicima.
U srijedu, 8. kolovoza na rasporedu je Marvelov brbljavi anti-junak se vratio i stiže na Ljetnu pozornicu Tuškanac veći, bolji i gluplji nego ikada prije u akcijskoj avanturi Deadpool 2. Kada super vojnik krene u ubilačku misiju, Deadpool je prisiljen razmišljati o prijateljstvu, obitelji i što to zapravo znači biti junak. 
Sve do kraja tjedna nastavljamo putovanje Marvelovim filmskim univerzumom. U četvrtak, 9. kolovoza prikazuje se Black Panther. Akcijska avantura Black Panther prati T’Challu koji se nakon smrti svog oca, kralja Wakande, vraća kući u zatvorenu, tehnički naprednu afričku državu kako bi zasjeo na prijestolje. 
U petak, 10. kolovoza na rasporedu je Ant-Man i Wasp. Dok Scott Lang (Paul Rudd) balansira između uloge superheroja i uzornog oca, Hope van Dyne i dr. Hank Pym trebaju njegovu pomoć u novoj hitnoj misiji u kojoj s Wasp (Evangeline Lilly) otkrivaju tajne njihove prošlosti.
Subota, 11. kolovoza rezervirana je za akcijsku avanturu Osvetnici: Rat beskonačnosti. Marvelov film Osvetnici: Rat beskonačnosti nastajao je deset godina, a obuhvaća cijeli Marvelov filmski univerzum. Na platno nam donosi konačan, najsmrtonosniji obračun svih vremena. Osvetnici i njihovi saveznici super junaci moraju biti spremni žrtvovati sve kako bi porazili moćnog Thanosa prije nego što on svojim razaranjem i uništavanjem okonča svemir.
Projekcije filmova na Ljetnoj pozornici Tuškanac počinju u 21.30 sati. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac od 20 sati po cijeni od 30 kuna. Projekcije su dog-friendly.

Božica Ravlić