NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA HALUBAJSKA ZORA: Predstavljena knjiga "Ki, ča mi?"

Spečifičnost zbirke "Ki, ča mi?" je u mogućnosti kreiranja dijaloga od riječi sačinjenih od samo dva slova, čime autorica Tatjana Udović prikazuje bogatstvo čakavštine

 

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, u Narodnoj knjižnici i čitaonici "Halubajska zora" održan je književni susret sa spisateljicom Tatjanom Udović te predstavljanje njene knjige "Ki, ča mi?".

Spečifičnost zbirke "Ki, ča mi?" je u mogućnosti kreiranja dijaloga od riječi sačinjenih od samo dva slova, čime autorica prikazuje bogatstvo čakavštine.

- Samo dva slova su dovoljna spisateljici Tatjani Udović da nam priredi kazališnu predstavu na domaći način – od srca čakavskog narječja. Dijalozi su živi snagom, ispunjeni humorom i duševnošću čovjeka primorskog kraja. Zbirka dijaloga "Ki, ča mi?" stoga nam donosi izvornost čakavštine, njenu posebnost i vrijednost, koju je autorica preusmjerila ka čitatelju. Prizori su nadahnuti i čitatelja će osvježivati. S obzirom na njenu poletnost rijeka pisane besede će se nastaviti, na našu radost, u nekim novim njenim plemenitim djelima! - napisala je recenzentica Tatjana Jedriško Pančelat.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti