MUZEJ MIMARA Humanitarna modna revija 'Kreirano srcem' za udrugu Dar i HURID

HURID je nevladina udruga koja okuplja stručnjake u području rane intervencije, dok udruga Dar iz Osijeka okuplja i pomaže četrdesetero djece s dijagnozom autizma

 

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica organizirali su u zagrebačkom muzeju Mimara humanitarni modni događaj pod nazivom 'Kreirano srcem'. 
Dvadeset i dvije dame iz hrvatskog javnog života, zaslužne građanke i ambasadorice projekta 'Kreirano srcem', redom novinarke, političarke, glumice, voditeljice, sportašice i znanstvenice, zamijenile su svoje radne cipele onim manekenskim te kao prave ambasadorice Hrvatske i hrvatskog turizma, predstavile najnoviju kolekciju turističkih uniformi Hrvatske turističke zajednice koju je kreirao modni dvojac Elfs.
Pokrovitelji revije financijska su sredstva odlučili donirati udrugama 'Dar' iz Osijeka za djecu s autizmom i Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu – HURID iz Zagreba. 

HURID je nevladina udruga koja okuplja stručnjake u području rane intervencije i provodi znanstveno utemeljene programe koji doprinose dobrobiti mlađe djece s biološkim ili socijalnim rizikom i kvaliteti života njihovih obitelji, dok udruga Dar iz Osijeka okuplja i pomaže četrdesetero djece s dijagnozom autizma.
- Ovim projektom željeli smo pokazati da je Hrvatska mnogo više od sunca, mora i predivne prirode. Velikim slovima želimo ju istaknuti kao zemlju koju čine ljudi velikog srca i kreativne energije. Upravo stoga, u Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici kontinuirano tražimo mogućnosti kako bismo u svojem radu doprinijeli zajednici i onima najpotrebitijima. Večeras smo potvrdili da turizam spaja ljude te da na krilima zajedništva možemo raditi velika djela - naglasio je ministar turizma Gari Cappelli.
Anita Blažinović