SVJETSKO PRVENSTVO U JUDU Lucija Brešković osvojila peto mjesto

Na kraju natjecanja, na svom prvom nastupu nakon 15 mjeseci izbivanja s tatamija zbog ozlijede koljena, u kategoriji do 70 kilograma Lucija Brešković zauzela je vrlo dobro peto mjesto

 

Lucija Brešković osvojila je peto mjesto u kategoriji do 70 kilograma na Svjetskom prvenstvu u judu za slijepe i slabovidne koje  je završilo u portugalskom Odivelasu.

Mlada Kaštelanka u prvom kolu A grupe svladala je gušenjem Francuskinju Angelique Quessandier i plasirala se u četvrtfinale.

Breškovićeva je odličnim zahvatom u četvrtfinalu svladala Južnokorejanku Lee Gaeun. No u polufinalu Lucija Brešković ipponom gubi od Brazilke Alane Martins Maldonado, koja na kraju osvaja zlato u ovoj težinskoj kategoriji.

U repasažu za broncu još jednim ipponom od Brešković je bila bolja Ruskinja Olga Zabrodaskaia. Na kraju natjecanja u Odivelasu na svom prvom nastupu nakon 15 mjeseci izbivanja s tatamija zbog ozlijede koljena u konkurenciji 15 judašica kategorije do 70 kilograma Lucija Brešković zauzela je vrlo dobro peto mjesto.

- Bilo je doista teško. Prve dvije borbe sam dobro odradila. No, čini mi se da zbog pogreške organizatora nisam imala priliku barem od pet minuta da se dobro koncentriram za borbu u polufinalu, već sam odmah morala utrčati na tatami, što me je koštalo da sam u borbu s Brazilkom ušla malo nespremna - kaže Lucija.

- Od Ruskinje sam izgubila po četvrti put i stvarno je odlična, jer je ona ipak aktualna europska prvakinja - izjavila je po završetku natjecanja Lucija Brešković.

- Primarni cilj odlaska na ovo Svjetsko prvenstvo u Portugal sam ostvarila osvajanjem petog mjesta, ali kada sam vidjela da sam imala priliku bilo mi je doista žao što nisam napravila onaj zadnji korak do medalje. Znala sam da moram biti najmanje peta kako bih prikupila što više bodova za plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju. U poslijednje dvije borbe dala sam sve od sebe, ali nije išlo. Imala sam doista veliku podršku u publici, a oduševila me je podrška brazilske i švedske reprezentacije. Kad sve zbrojim mogu sa sigurnošću reći da je ovaj turnir bio daleko jači nego na Paraolimpijskim igrama u Rio de Jeneiru. Sretna sam da je moje koljeno izdržalo. Ostaje mi samo da po povratku u Kaštela počnem odmah raditi na bazičnim pripremama za slijedeću izlučnu sezonu u kojoj me očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Genovi te svjetski i europski kupovi na kojima ću skupljati bodove za odlazak u Tokijo 2020. - zaključila je Lucija Brešković.

Osim Lucije, u kategoriji do 57 kilograma premijerno je nastupila njena 15-godišnja sestra Jelena Brešković. Jelena je u obje borbe izgubila (grupa i repasaž).

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti