KAZALIŠTE KEREMPUH Predstava 'Traži se novi suprug' s audio deskripcijom

Cijena ulaznice za osobe s invaliditetom je 45 kuna, dok je cijena ulaznice za osobe bez invaliditeta 60 kuna. Svi zainteresirani za predstavu mogu se predbilježiti na telefone Udruge slijepih Zagreb

 

Udruga slijepih Zagreb poziva na drugu predstavu u Kazalištu Kerempuh u okviru projekta 'Uključi me kulturno', koji provode u partnerstvu s Udrugom Alternator, a uz potporu Grada Zagreba. Riječ je o predstavi 'Traži se novi suprug', koja će se odigrati u srijedu 19. prosinca 2018. s početkom u 20 sati u Kazalištu Kerempuh i bit će prilagođena audio deskripcijom osobama s oštećenjem vida. Okupljanje prije predstave je ispred kazališta u 19:30 sati.

Cijena ulaznice za osobe s invaliditetom je 45 kuna, dok je cijena ulaznice za osobe bez invaliditeta 60 kuna. Svi zainteresirani za ovu predstavu mogu se predbilježiti na telefone Udruge slijepih Zagreb 01/4811-123 ili 4811-124 do srijede 12. prosinca 2018. u 15:30 sati, a iznos za ulaznice mogu donijeti u udrugu do četvrtka 13. prosinca u 17 sati.

Udruga slijepih Zagreb osnovana je 1947. te djeluje na dobrobit svojih članova. Njezine djelatnosti odvijaju se u njezinom sjedištu u Draškovićevoj 80/III u Zagrebu (zgrada Hrvatskog saveza slijepih), na terenu (području Zagreba i Zagrebačke županije), te kroz njezine klubove, društva i sekcije. Izvan sjedišta Udruge nalazi se jedino kuća za odmor i rehabilitaciju u Bakarcu (Grad Kraljevica).

Na prvom mjestu djeluju na otkrivanju slijepih osoba kako bi njima i članovima njihovih obitelji pomogli u prihvaćanju nastale sljepoće, a potom ih osposobili za što samostalnije življenje i maksimalno korištenje preostalih sposobnosti.

- Članovima pružamo podršku u vidu psihosocijalnog savjetovanja, organiziranja rehabilitacijskih aktivnosti (primjerice osposobljavanje za samostalno kretanje bijelim štapom, osposobljavanje u svakodnevnim vještinama, Brajevo opismenjavanje, informatičko opismenjavanje), savjetujemo i informiramo o ostvarivanju prava, te ih osnažujemo kroz različite edukacije (kao što su radionice podizanja samopouzdanja, upravljanja stresom, verbalne i neverbalne komunikacije). Pomažemo im i upućivanjem na školovanje, rehabilitaciju, ali i pri zapošljavanju. Koliko god je to moguće skrbimo i o socijalnim i zdravstvenim potrebama naših članova. Nadalje, pružamo članovima aktivnosti asistencije kroz usluge videćeg pratitelja i osobnih asistenata. Organiziramo provođenje slobodnog vremena naših članova kroz druženja, predavanja, izlete, posjete izložbama, kazalištima, kinima i sportskim sadržajima - ističu Iz Udruge slijepih Zagreb.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti