ART-KINO Veliki interes za sudjelovanje u riječkom Filmskom klubu 54+

Projekt 'Moja filmska priča' sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a njime Art-kino nastoji osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i uključiti građane starije od 54 godine u kulturni život zajednice

 

Projekt Art-kina u Rijeci 'Moja filmska priča', u sklopu kojeg od listopada prošle godine djeluje Filmski klub 54+ namijenjen ljubiteljima filma starijim od 54 godine, okupio je do sad više od 330 sudionika, a samo tijekom projekcije filma 'Koja je ovo država' Vinka Brešana prošlog tjedna, Klubu je pristupilo oko 150 novih članova, doznaje se iz Art-kina.

To je bila projekcija samo za članova Kluba, a interes za film, ali i za učlanjenje premašio je očekivanja. Nove prijave za sudjelovanje i dalje pristižu, izvijestili su iz Art-kina.

Kako ističu, puna dvorana tijekom projekcije Brešanove komedije apsurda u četvrtak potvrdila je da Riječanke i Riječani stariji od 54 godine imaju želju i volju za aktivnim provođenjem slobodnog vremena, obogaćujući istodobno svoj društveni i kulturni život.

Projekt 'Moja filmska priča' je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a njime Art-kino nastoji osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i uključiti građane starije od 54 godine u kulturni život zajednice. Članovi Filmskog kluba 54+ tijekom tekuće kino sezone u okviru projekta mogu aktivno sudjelovati u osmišljavanju prigodnih filmskih programa, pohađati osam različitih kreativnih radionica i volontirati u realizaciji redovnih filmskih programa Art-kina.

Članovi Kluba sastaju se jednom mjesečno i odabiru film koji se prikazuje u posebnom filmskom programu. 

Na radionicama imaju prigodu učiti o organizaciji događanja, kao što su aktivnosti koje prethode kino projekciji, promociji filmskih projekcija, upućuju se u pisanje filmskih kritika, filmsku glumu, mogu naučiti više o stop animaciji, izradi video spota, video reportaže i jednominutnog filma. Projekt će trajati godinu dana. 

 Svi zainteresirani se mogu besplatno učlaniti uz predočenje osobne iskaznice na blagani Art-kina svakodnevno od 16 do 20.30 sati. 
Hina