TEATAR RUGANTINO Premijerno izvedena predstava 'Sirena i Viktorija'

U temeljima ove predstave čovjekova je plemenitost, koja u svakodnevnom i trivijalnom otkriva  suštinu ljudskih nedoumica i nemoći

 

U Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog jučer je premijerno izvedena 'Sirena i Viktorija', nova predstava Teatra Rugantino.

Predstava 'Sirena i Viktorija' u svom prvom dijelu komedija je zabune koja prerasta u komičnu melodramu. Djelo Rusa Aleksandra Galina, iako je on predstavnik dramskog pravca suvremene ruske drame koji se bavi sudbinom čovjeka u situaciji materijalne bijede i moralnog sloma u tzv. procesu tranzicije, uvijek su komedije.

U temeljima tih komedija je čovjekova plemenitost, koja u svakodnevnom i trivijalnom otkriva ljudsku suštinu svih naših nedoumica i svih naših nemoći. Galinove teme, likovi i situacije našoj su kazališnoj publici vrlo bliski i prepoznatljivi. Gordana Gadžid, Dubravka Ostojid i Mladen Vasary sjajno su utjelovili troje junaka Galinove komedije, pod redateljskom palicom Filipa Grinvalda i uz bezrezervnu podršku kompletnog, velikog tima predstave. Svakako trebamo istaknuti legendu naše scenografije Dinku Jeričevid, sjajne kostime Mirjane Zagorec, svjetlo Saše Mondecara...

- Vjerujemo da će sav taj trud uložen u predstavu publika prepoznati i nagraditi velikom aplauzom. Nakon jučerašnje premijere 'Sirene i Viktorije', u siječnju se predstava još može pogledati 24. i 31., a izvedbe u veljači su 10., 16. i 28., sve u Maloj dvorani KD Lisinski - poručuju iz Teatra.

In Portal

 

Povezane vijesti