ŽELIŠ LI SE MIJENJATI ZA MOJE MJESTO Šibenik se priključio nacionalnoj kampanji za parkirna mjesta za osobe s invaliditetom

Ovom kampanjom želimo skrenuti pažnju na poteškoće s kojima su suočeni naši sugrađani s invaliditetom prilikom ostvarivanja svojih prava kad je riječ o parkirnim mjestima, izjavio je gradonačelnik Željko Burić

 

U ponedjeljak je na parkiralištu gradske tržnice postavljena prva tabla s fotografijom osobe s invaliditetom, čime se grad Šibenik pridružio nacionalnoj kampanji pod nazivom  'Želiš li se mijenjati za mjesto?' Prepoznavši važnost i nužnost dodatne zaštite sugrađana s invaliditetom u prometu, kampanju je, uz podršku Grada Šibenika, proveo Gradski parking d.o.o.

Postavljamo ove table s ciljem osvješćivanja naših sugrađana da ne parkiraju na mjesta koja njima nisu namijenjena. Želimo da svaka osoba s invaliditetom može lakše doći do parkirnog mjesta bez da su ona zauzeta nepropisnim parkiranjem. Po cijelom će se gradu postaviti 24 table koje će, vjerujem, senzibilizirati građane da vode više brige jedni o drugima - istaknuo je direktor Gradskog parkinga Goran Bulat.

Kampanjom se želi podići razina svijesti i odgovornosti kod građana, upozoriti na osnovne životne potrebe osoba s invaliditetom te postići zavidnu razinu tolerancije kod svih sudionika u prometu.

Izrazito mi je drago što smo se priključili ovoj hvale vrijednoj kampanji kojom želimo skrenuti pažnju na poteškoće s kojima su suočeni naši sugrađani s invaliditetom prilikom ostvarivanja svojih prava kad je riječ o parkirnim mjestima. Zauzimanjem ovih mjesta osobama kojima su zapravo namijenjena značajno se otežava njihov svakodnevni život pa vjerujemo da će ova kampanja pomoći dodatno osvijestiti važnost poštivanja propisanih parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom - izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

Glavni cilj ove plemenite kampanje, kojoj su se priključili gradovi diljem Hrvatske, osvijestiti je građane o važnosti poštivanja propisanih parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom. Drugi i dugoročni cilj jest izmjena Pravilnika o znaku pristupačnosti i promjena nadležnosti kako bi se sankcioniranje zloupotrebe istog lakše provodilo.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti