ZAGREBAČKA FILHARMONIJA Zajednički koncert s Klubom Dobre vibracije koji okuplja mlade virtuoze s invaliditetom

Orkestar Dobre vibracije projekt je kojim se mladima s teškoćama u razvoju osigurava bavljenje kulturno-umjetničkim aktivnostima

 

Zagrebačka filharmonija i NVO Klub Dobre vibracije pozivaju zainteresiranu javnost na koncert 'Musorgski Rocks', koji će se održati u petak, 15. ožujka, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati.

Zagrebačka filharmonija tom će prilikom nastupiti pod vodstvom dirigenta Davida Danzmayra, uz pratnju Orkestra Dobre vibracije, pijanista Filipa Faka i rock banda koji se sastoji od vrhunskih instrumentalista: Matije Moslavca, Dinka Jankovića, Borisa Novaka i Renata Palatinuša.

Orkestar Dobre vibracije je projekt NVO Kluba Dobre vibracije kojim se mladima s teškoćama u razvoju osigurava bavljenje kulturno-umjetničkim aktivnostima. Projekt je financiran sredstvima Europske unije i MInistarstva kulture RH. Mladi u ovom orkestru su virtuozi na 'instrumentu zvanom život'.

Iako suočeni s višestrukim komunikacijskim teškoćama, svojim srcima punim radosti i ushićenja svladavaju najteže 'životne “dionice'. Ovaj virtuozitet je prepoznat i od strane Zagrebačke Filharmonije koja projekt podupire ovom zajedničkom i jedinstvenom izvedbom kompozicije 'Slike s izložbe' Modesta Petroviča Musorgskog.

In Portal