DJEČJA UDRUGA HRABROST Hodočašće u Lurd djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom

Hodočašće u Lurd samo po sebi je posebno iskustvo, ali kad u Lurd idete kao pratnja djetetu s teškoćama u razvoju na njegovu osobnom hodočašću, iskustvo je neopisivo, ističu organizatori

 

Dječja udruga Hrabrost (DUH) traži volontere koji bi im se pridružili na hodočašću u Lurd kao pratnja i pomagači njihovim korisnicima.
Dječja udruga Hrabrost nevladina je humanitarna organizacija osnovana 2003. u Zagrebu, od 2016. djeluje u Varaždinu, a ove godine prvi put joj se pridružuje i grupa iz Šibenika. Vizija udruge je da su djeca s teškoćama i mladi s invaliditetom aktivni i ravnopravni članovi zajednice u kojoj žive. Nastoje obogatiti živote korisnika kroz hodočašće u Lurd i aktivnosti u gradovima djelovanja.
Najvažnija godišnja aktivnost udruge je odlazak na hodočašće u francuski Lurd. Svake godine za Uskrs sastaju se s djecom s teškoćama i mladima s invaliditetom iz cijeloga svijeta na hodočašću koje organiziraju sestrinske udruge iz Ujedinjenog Kraljevstva (HCPT) i Irske (IPT).
Ove godine na hodočašće u Lurd od 22. do 27. travnja vode 35 djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom. 
- Hodočašće u Lurd samo po sebi je posebno iskustvo, ali kad u Lurd idete kao pratnja djetetu s teškoćama na njegovu osobnom hodočašću, iskustvo je neopisivo – ističu organizatori. Tih šest dana svako dijete i svaki volonter su jednako vrijedni članovi grupe, sve granice nestaju te su svi kao jedno.
Svaki dan u Lurdu sudjeluje se na misi, obilazi Svetište, moli Križni put, a slobodno vrijeme je ispunjeno raznim društvenim i sportskim aktivnostima, u kojima sudjeluju sva djeca. Djeca se s hodočašća vrate s prekrasnim uspomenama, iskustvom samostalnog putovanja, s prijateljima i vršnjacima, a što je najbitnije, vraćaju se puna samopouzdanja, sretna i zadovoljna, stoga svi to hodočašće nazivaju “putovanjem života”. Za volontere Udruge DUH odlazak u Lurd ima posebno značenje jer svake godine svjedoče koliko je svako dijete posebno, ali ne zbog svojih potreba, već zbog toga što imaju moć učiniti ih boljim osobama.
Ako želite postati dio DUH priče, prijavite se na poveznici www.duh.hr/duh-volonteri.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti