SEAWORLD ORLANDO Slavni tematski park postao pristupačniji osobama s invaliditetom

Naši parkovi i osoblje sada su opremljeni kako bi ponudili obiteljima inkluzivne aktivnosti, pomažući osigurati lijepa iskustva za svakoga, kažu djelatnici parka

 

Pridruživši se svojim sestrinskim parkovima, SeaWorld Orlando je sada certificirani centar za autizam, potez koji bi trebao učiniti tematski park pristupačnijim osobama s invaliditetom, priopćili su iz tvrtke ovog mjeseca.

Novi certifikat tvrtke SeaWorld dolazi nakon što su Aquatica Orlando i Discovery Cove, druga dva parka ove tvrtke u Orlandu, također nedavno objavili da su prilagođeniji osobama s autizmom.

- Nevjerojatno smo ponosni što smo prva obitelj tematskih parkova u Orlandu koji su postigli ove certifikate - rekao je Mark Pauls, predsjednik parka SeaWorld Orlando, u priopćenju.

Park će sada dijeliti informacije na svojoj internetskoj stranici i u posebnom vodiču koji objašnjava vožnje, ocjenjujući ih na bazi pet osjetila, kako bi roditeljima pružio potrebne informacije.

SeaWorld Orlando ponudit će dvije mirne sobe za obitelji kojima je potreban predah od glasnog i kaotičnog parka. Jedna mirna soba nalazi se ispred parka, a druga u zemlji Sesame Street.

Kako piše Orlando Sentinel, zaposlenici parka će također proći obuku kako bi se mogli bolje povezati s posjetiteljima koji imaju autizam.

- Kako obitelji počinju planirati svoja ljetna putovanja, resursi i alati koje naši parkovi sada nude mogu pružiti mir za obitelji s članovima koji imaju autizam i druge oblike invaliditeta - rekao je Pauls.

- Naši parkovi i osoblje sada su opremljeni kako bi ponudili obiteljima inkluzivne aktivnosti, pomažući osigurati lijepa iskustva za svakoga.

Certifikacija parka provodi se putem Međunarodnog odbora za standarde akreditacije i kontinuiranog obrazovanja, koji radi s organizacijama u turizmu, ugostiteljstvu i drugim industrijama kako bi postale certificirane za autizam i druge oblike invaliditeta.

Damir Fatušić