INTERVJU, ARTAN LILI Na našem koncertu u zagrebačkom Saxu publika će slušati ljubav

Jedan od vodećih bendova beogradske glazbene scene Artan lili ovog će četvrtka, 25. travnja, održati nastup u kultnom zagrebačkom klubu Sax.  Tamo ćemo čuti uspješnice kao što su 'Najbolje što znam', 'Srce', 'Ono što te neće',' Jutro', ali i neke nove pjesme. Tim povodom za In Portal govori njihov frontmen Bojan Slaćala.  

 

Što pripremate za koncert u Saxu, hoćete li odsvirati i neke nove pjesme? Prije godinu dana ste nastupili kao predgrupa Jinxima na njihovom velikom koncertu u Domu sportova, pa u kakvom vam je sjećanju ostao taj nastup?  
- Zaista neočekivano. Ispred Doma sportova se skupio veliki broj ljudi i kiša je počela padati baš pred naš nastup, pa su svi utrčali unutra taman kad smo mi počeli, tako da smo svirali pred minimum dvije tisuće ljudi. Iako kiša u našem poslu obično pokvari stvar, ovdje nam je išla na ruku, a publika je bila sjajna - neke pjesme su se uglas pjevale, na naše pozitivno iznenađenje. A za Sax smo ovog puta pripremili drugačiji set koji sadrži i neke nove, do sada neizvođene pjesme.

U vrijeme kada ste objavili prvi singl 'Najbolje što znam' jeste li mislili da ćete tako dobro biti prihvaćeni od publike širom Balkana?
- Pravo da vam kažem, nekako smo to i željeli postići. Dugo se svi bavimo muzikom, pa nam procjene ne idu loše. Važno je da se čovjek ne zanosi zaludnim stvarima u životu. To je vrlo važno, zbog vremena, jer vrijeme ide...

Koji su vam planovi za ovu godinu?
- Pa evo, završili smo drugi album zimus i od tada ga koncertno promoviramo, a usput pravimo neke nove pjesme i malo ćemo 'promijeniti fazon', u skladu s vremenom, onako kako mi to volimo i želimo uraditi. Bitno je što nas nitko ne uvjetuje na to, nego sami sebi dižemo ljestvicu. Čini mi se da sve ide kako treba...

Kakva je situacija s društvenim položajem osoba s invaliditetom u Srbiji?  Imate li možda neka iskustva i što mislite da bi na ovim prostorima trebalo promijeniti za poboljšanje njihovog statusa?
- Ja možda nisam najbolja osoba da vam odgovorim na ovo pitanje. Znam samo da je naša muzika namijenjena svim ljudima na ovom planetu i da nam je svrha širiti ljubav. Hajde neka to bude i poruka našim dragim čitateljima: Samo ljubav, dobrodošli u Sax!

Razgovarao: Marko Baković       

 

Povezane vijesti