DRUŠTVO TJELESNIH INVALIDA Festival jednakih mogućnosti osoba s invaliditetom i ove godine priprema brojna iznenađenja

Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom

 

Društvo tjelesnih invalida već osamnaest godina za redom organizira javnu manifestaciju pod nazivom Festival jednakih mogućnosti (F=M).

Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

Ovogodišnji festival će se održati od 21. do 23. svibnja na Jelačićevom trgu u Zagrebu. Edukacija i priprema volontera za rad planira se za 8. i 15. svibnja od 15 do 20 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Unska 3, dvorana B4.

Organizaciju festivala pomaže dvadesetak stručnjaka i oko 180 ciljanih volontera – studenata s petnaest zagrebačkih fakulteta. Radu s volonterima posvećuje se posebna pažnja zbog uloga u budućnost i maksimalnog ostvarivanja projektnih ciljeva.

U deset sati pripreme i 36 sati rada na festivalu volonteri se educiraju o invaliditetu i volonterstvu, osposobljavaju se za specijalnu komunikaciju i pomoć osobama svih vrsta oštećenja, te stječu dragocjena iskustva o timskom radu i organiziranju javnih manifestacija većih razmjera. Organizator volontiranja izdavat će propisane potvrde (knjižice) kao trajni dokaz o dobrovoljnom radu za opće dobro.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti