DORA JADRONJA Prva nagrada na likovnom natječaju za osobe s invaliditetom s područja bivše Jugoslavije

Također, i Centru za autizam Rijeka uručena je zahvalnica za doprinos razvoju socijalne inkluzije, a razgovaralo se i o budućim načinima suradnje u smislu podrške djeci s razvojnim teškoćama i invaliditetom

 

Učenici riječkog Centra za autizam Dori Jadronji, koja je s Jelenom Vušković iz Crne Gore podijelila prvo mjesto na likovnom natječaju udruge 'Srbija velikog srca' za osobe s invaliditetom s područja bivše Jugoslavije, prošlog je vikenda u Beogradu uručena nagrada.

Jadronja je nagrađena diplomom, majicom s pobjedničkim radom i besplatnim smještajem za odmor cijele obitelji u okviru programa 'Iznajmljivači velikog srca Srbija' koji ta udruga provodi za potrebe obitelji čiji su članovi osobe za invaliditetom, malignim ili rijetkim bolestima za područje cijele bivše Jugoslavije, priopćili su u utorak organizatori.

Također, i Centru za autizam Rijeka uručena je zahvalnica za doprinos razvoju socijalne inkluzije, a razgovaralo se i o budućim načinima suradnje u smislu podrške djeci s razvojnim teškoćama i invaliditetom.

U sklopu likovnog natječaja 'Moj svijet' otvorena je izložba ovogodišnjih radova u Beogradu, a na službenom proglašenju pobjednika najavljena je i mogućnost organiziranja izložbe u Rijeci na jesen, prije raspisivanja drugog likovnog natječaja.

Cilj im je, ističu, da natječaj postane tradicija te da izložba putuje po regiji kako bi autori i najuspješniji radovi dobili priliku postati vidljivi u javnosti te kako bi afirmirali njihove talente i kvalitete.

Izložba bi trebala biti postavljena i u ostalim gradovima iz kojih dolaze pobjednici, a želja je organizatora da otvaranju svake od njih nazoče i sami autori.

Hina