KARLOVAC Održana sveta misa zahvalnica za sportaše s invaliditetom Zagrebačke nadbiskupije

Svetu misu za sportaše predvodio je pomoćni biskup zagrebački monsinjor Ivan Šaško, a motivacijski govor o značenju vjere u njegovom životu održao je proslavljeni hrvatski boksač Damir Škaro

 

Odjel za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije organizirao je u ponedjeljak, 03. lipnja 2019. godine u župi Presvetog Srca Isusova u Novom centru svetu misu zahvalnicu za sportaše grada Karlovca i sportaše s invaliditetom Zagrebačke nadbiskupije.

Sveta misa za sportaše održana je po deveti put pod organizacijskom palicom Marijana Spehnjaka, trajnog đakona i povjerenika za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije.

Svetu misu za sportaše predvodio je pomoćni biskup zagrebački monsinjor Ivan Šaško, a motivacijski govor o značenju vjere u njegovom privatnom i sportskom životu održao je proslavljeni hrvatski boksač Damir Škaro.

- Počeo sam se baviti nogometom, a onda sam prešao na boks, to je bio radnički sport, bilo je jeftino baviti se boksom. Nikada nisam izgubio vjeru u Boga. U bivšoj državi imao sam problema jer sam se križao prije borbe, kasnije sam to činio u svlačionici. Nakon sportske karijere, školovao sam se i došao do titule doktora znanosti. Napisao sam četiri knjige, sada pišem petu, ali ničega ne bi bilo bez prisutnosti Boga.

Predvođeni ravnateljem Josipom Držaićem i Jadrankom Blagus, predsjednicom Športskog društva osoba s invaliditetom URIHO, na svetoj misi u Karlovcu bili su i URIHO-vi sportaši.

- Ako vjeruješ u nešto da možeš i ne vjeruješ da nešto možeš, u oba slučaja si u pravu, ali vjera je uvijek prisuta - glavna je poruka susreta.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti