LOBOR Održano prvo hodočašće osoba s invaliditetom u Svetište Majke Božje Gorske

Svetu misu je predvodio vlč. Dragutin Goričanec, voditelj Udruge Job koja brine o osobama s invaliditetom, beskućnicima i ostalim ranjivim skupinama

 

U nedjelju je u Svetištu Majke Božje Gorske održano prvo hodočašće osoba s invaliditetom. Hodočašću su se odazvale brojne ustanove i udruge koje brinu o osobama s invaliditetom.

Svetu misu je predvodio vlč. Dragutin Goričanec, voditelj Udruge Job koja brine o osobama s invaliditetom, beskućnicima i ostalim ranjivim skupinama, a koncelebrirali su loborski župnik, vlč. Tomica Božiček i vlč. Stipa Benko. Događaj je uveličao i Zbor Marije kraljice apostola iz Zaprešića. Okupljenima su upućene riječi o važnosti uvažavanja i pomaganja drugima te vjeri u Boga.

Uz Dom za odrasle osobe Lobor-grad i Udrugu Sveta Ana koji su, zajedno s Općinom Lobor i Župom Sv. Ana suorganizatori događanja, hodočastili su djelatnici i korisnici Domova za odrasle osobe Borova, Vile Marie iz Pule, Turnića iz Rijeke, Motovuna, Bidružice, Mirkovca i Orehovice; Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda te Udruge 'Srce' iz Svetoga Ivana Zeline.

Okupio se popriličan broj hodočasnika od kojih su se neki uspinjali i pješke na brdo iznad Lobora na kojem se nalazi Svetište.

Nakon mise je vlč. Božiček svima zainteresiranima iznio pregled povijesti Svetišta, moglo se pogledati krstionicu ispod crkve i arheološki lokalitet. Za hodočasnike je potom bio organiziran ručak u vatrogasnom domu koji su pripremili članovi Lovačkog društva Lobor.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti