MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI Od sarajevskog benda Letu štuke i nije trebalo očekivati ništa manje od odlične svirke

Dino Šaran i ekipa očito su uživali u svirci, a svoju su energiju efektno prenosili na rasplesanu i raspjevanu publiku

 

U sklopu programa 'Ljeto u MS' sarajevski bend Letu štuke prošle je subote odsvirao  odličan dvosatni koncert.   

Zagrebačka publika voli Štuke još od njihovih prvih svirki u KSET-u i Aquariusu sada već daleke 2006. godine a unatoč promjenama u sastavu, bend zvuči odlično, samouvjereno i snažno.  

Večer je otvorena sjajno izvedenom baladom 'Sami',  a slijedio je plesni ritam s pjesmama 'Proteini i ugljikohidrati', 'Ulice' te 'Bože zdravlja', stvar koja otvara posljednji album 'Topla voda'.   

Dino Šaran i ekipa uživali su u svirci, a svoju su energiju efektno prenosili na okupljene. Recentni album 'Topla voda' odsviran je gotovo u cijelosti, a nekako su mi najbolje, uz već spomenutu 'Bože zdravlja', zazvučale stvari 'Ja te ne poznajem', 'Supermarket'  i 'Kreten'.  

Standardi poput 'Minimalizam', 'Gorile u magli', 'Kao na zapad', 'Paranoja', 'Tesla' ili 'Šutiš' potaknuli su zborno pjevanje publike.  Naravno da smo dobili i bis na kojem smo čuli 'Žad' i zaključno 'Mjesto za dvoje'.   No uporna publika izmamila je ekipu i na drugi bis gdje smo čuli odličnu baladu 'A kada boli'.  Tom je pjesmom zaključena ova odlična svirka.  

Svaka čast kompletnom bendu no ipak bih istaknuo klavijaturistu Bojana Ahaca koji je svojim zvukom starim pjesmama dodao neki novi, a opet prepoznatiljiv šarm.   

Nadam se da će Štuke uskoro ponovno posjetiti Zagreb - frontmen Dino Šaran fakat je ispunio što je obećao, ovo je bila zaista sjajna noć.

Piše: Marko Baković

 

 

Povezane vijesti