ZAGREBAČKI ZRINJEVAC Prilika za ljubitelje knjige i čitanja da uživaju u intergalaktičkoj oazi

Kao posebnost ovogodišnjeg programa organizatori najavljuju novi roman planetarno popularnog pisca Georgea R. R. Martina, autora serijala 'Pjesma Leda i Vatre' po kojemu je snimljena HBO-ova serija 'Igra prijestolja'

 

Zagreb od početka tjedna u svom poznatom parku Zrinjevac po peti puta zaredom predstavlja svoju najpoznatiju plažu, nudeći posjetiteljima književne susrete, radionice i promocije u sklopu manifestacije 'More knjiga', koju je Izdavačka kuća Lumen pokrenula sa ciljem promicanja knjiga i poticanja čitanja.

Ista će kao 'intergalaktička plaža', čiju instalaciju i dizajn prostora je osmislio svjetski umjetnik Mario Miše, biti otvorena do 14. srpnja, od deset sati ujutro pa do ponoći.

Manifestacija More knjiga osmišljena je kao spoj umjetnosti i zabave. Posjetiteljima će ponuditi više od 300 naslova na hrvatskom i engleskom jeziku, koje će moći besplatno pročitati, a uz ležaljke na plaži u samom centru Zagreba i posebno dizajnirani prostor u ponudi su i kokteli nazvani po knjigama. Posjetitelji će uz to imati priliku ostvariti posebne popuste na sva izdanja te uživati u bogatom kulturnom i zabavnom programu u pravoj ljetnoj atmosferi.

Kao posebnost ovogodišnjeg programa organizatori najavljuju novi roman planetarno popularnog pisca Georgea R. R. Martina, autora serijala 'Pjesma Leda i Vatre' po kojemu je snimljena HBO-ova serija 'Igra prijestolja', a koji pod naslovom 'Vatra i krv' govori o tome što je bilo 300 godina prije 'Igre prijestolja'. Zainteresirani posjetitelji imat će priliku kupiti najiščekivaniju knjigu godine 4. srpnja u 18 sati u zagrebačkoj knjižari Arkadija.

Na Zrinjevcu će u petak, 5. srpnja, o knjizi 'Vatra i krv' i serijalu 'Pjesma Leda i Vatre' urednica Lumena Miroslava Vučić razgovarati s prevoditeljima Vladimirom Cvetkovićem Severom i Markom Kovačićem te fanovima i urednicama Anom Briški Đurđevac i Sonjom Miličević Vukelić o velikoj popularnosti tog književnog serijala.

Osim promocija najnovijih knjiga, novoobjavljenih naslova i prigodnih popusta, na programu su i filmske projekcije na otvorenom 'Star Warsa', 'Marsovca' i 'Avatara', kao i Lumen Art event, u sklopu kojeg će se predstaviti mladi slikari, koji će pred posjetiteljima oslikavati platna na temu čitanja i intergalaktičkog putovanja povezanog sa čitanjem. Također, tu su i aktivnosti nacionalne kampanje za promicanje čitanja djeci Čitaj mi, druženja pod zvijezdama uz Music&Books x DJ Hrwoe te intergalaktički jazz by Harry Gustavson trio.

More knjiga uključeno je u nacionalnu kampanju za promicanje čitanja djeci 'Čitaj mi', a na plaži će najmlađi moći sudjelovati u četiri radionice za poticanje čitanja, koje su na programu 2., 4., 8. i 10. srpnja od 17 sati.

U svakom slučaju, oni koji nisu otišli na Jadransko more, zaista si mogu priuštiti besplatnu zagrebačku plažu, uživajući u knjigama i čitanju te upoznavanju ljudi.

Klaudija Klanjčić