Nikad bolji Trash Film Festival

Redatelj apsolutnog hita ovogodišnjeg Festivala, Andrej Boke izrazio je zadovoljstvo dvostrukom nagradom, zahvalio se publici i organizatorima na sjajnom prijemu u Varaždinu te najavio svoj dolazak na sljedeći festival

Srpski trash film "The Tale of the Wall Habitants" Andreja Boke najbolji je film ovogodišnjeg Trash Film Festivala u Varaždinu, budući da je odnio nagrade u dvije kategorije - po ocjeni publike i u konkurenciji SF filmova.
Uz njega, "Zlatne motorke" na večerašnjoj ceremoniji dodjele nagrada dobili su poljski film "Itihasa" u kategoriji akcijskih filmova, hrvatski "Čik Boris protiv mučke đubradi" u kategoriji borilačkih, dok je najboljih horor trash film "Horizonte" iz Španjolske.

Inače, najveći broj filmova pristigao je upravo iz Španjolske, njih deset, a "Horizonte" je osvojio "Zlatnu motorku" u kategoriji koja je imala najjaču konurenciju - za najbolji horor natjecalo se 15 trash uradaka.

Redatelj apsolutnog hita ovogodišnjeg Festivala, Andrej Boke izrazio je zadovoljstvo dvostrukom nagradom, zahvalio se publici i organizatorima na sjajnom prijemu u Varaždinu te najavio svoj dolazak na sljedeći festival.

Zadovoljan ovogodišnjim Trash Film Festivalom je i jedan od organizatora Slobodan Runjak, inače filmski selektor Festivala, koji je za iduću godinu najavio moguće proširenje Festivala što se tiče žanra, tako da će se uz SF, borilačku, horor i akcijsku možda pojaviti i neka nova kategorija.

Na ovogodišnji Festival, koji se jučer i danas održao u Varaždinu, prijavljeno je bilo četrdesetak filmova iz desetak europskih zemalja te Kanade, SAD-a i Filipina. Selekcijom je izabrano njih 23 koji su ušli u konkurenciju za jednu od pet nagrada Festivala.

O nagradama je, osim o onoj po glasovima publike, odlučivao žiri u sastavu - Sergej Trifunović, srpski glumac, Almir Šahinović, poznati sarajevski producent te hrvatska spisateljica i menadžerica Bernarda Tolić.

Dvodnevni Festival uz 23 projekcije trash filmova posjetiteljima je ponudio i nekoliko koncerta, predavanje posvećeno znanstvenoj fantastici u filmova te projekciju filmova s "Festivala srpskog filma fantastike".

Hina

Foto: PIXSELL