ZAGREB Bogat program najvećeg dječjeg festivala ZGodionica koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Ovdje imamo edukaciju, interakciju, druženje, recikliranje, ekologiju, ono što svako dijete treba znati. Sve što je vezano uz djecu, a organizirano je na ovako lijep način, Grad će uvijek podupirati, rekao je gradonačelnik Bandić

 

Zagreb se može pohvaliti još jednom manifestacijom u nizu – najvećim dječjim festivalom ZGodionicom, koji je otvoren 23. kolovoza od strane gradonačelnika Milana Bandića, a trajat će punih 17 dana, sve do 8. rujna.

Festival je otvoren od 10 do 21 sat u Parku Ribnjak, a namijenjen je djeci od jedne do 14. godine, koja imaju priliku učiti te otkrivani različite vještine kroz mnogobrojne radionice, sportske aktivnosti, likovne radionice, sadnju biljaka, čitanje priča za laku noć, a očekuje ih i dječji disco, škola grafita, razne predstave, adrenalinski park i mnoga druga iznenađenja.

Kako je objavljeno na www.zagreb.hr, prilikom otvorenja gradonačelnik se posebno zahvalio organizatorima, napomenuvši kako se radi o idealnom terminu održavanja, poslije godišnjih odmora, a prije polaska u školu.

- Ovdje imamo edukaciju, interakciju, druženje, recikliranje, ekologiju, ono što svako dijete treba znati. Sve što je vezano uz djecu, a organizirano je na ovako lijep način Grad će uvijek podupirati - rekao je gradonačelnik Bandić.

Idejna voditeljica scenografije Tajana Čanić Stanković objasnila je da je ove godine ZGodinica puno bogatiji i veći festival od lanjskog,  ponajprije zbog šarolikije scenografije.

- Moramo se pohvaliti i s dvije nove instalacije, našim divom koji spava, a koji je u cijelosti napravljen od recikliranog materijala te livadom s gigantskim gljivama koje po noći svijetle.

Festival se održava 2. put, a prošle je godine dobio status posebne važnosti za Grad Zagreb.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti