GRADSKI MUZEJ KARLOVAC Inkluzivna izložba 'Gledam dodirom' za sve ljubitelje lijepe umjetnosti

Izložbeni postav bit će prilagođen kretanju slijepih i slabovidnih osoba, a sve legende izvedene na uvećanom  videćem tisku i na brajici

Gradski muzej Karlovac

Gradski muzej Karlovac, u suradnji s Centrom OO Vinko Bek, organizira inkluzivnu izložbu pod naslovom 'Gledam dodirom' koja se 18. rujna 2019. otvara u Galeriji Vjekoslav Karas u Karlovcu. 

Na izložbi će kroz više od 100 radova biti predstavljeno likovno stvaralaštvo  korisnika Centra nastalo pod mentorstvom prof. Tanje Parlov, a također  će biti izložena i vrijedna umjetničke djela vodećih hrvatskih kipara  20. stoljeća koja će se moći taktilno istraživati.

Izložbeni postav bit će prilagođen kretanju slijepih i slabovidnih osoba, a sve legende izvedene na uvećanom  videćem tisku i na brajici.

Pokroviteljica izložbe je Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, a financijski ju podržavaju Ministarstvo kulture i Grad Karlovac, te sponzori.

Izložbu prati i raznolik program radionica, vodstava i stručnih seminara s ciljem senzibiliziranja javnosti za osobe s oštećenjem vida i njihova prava i mogućnosti sudjelovanja u kulturnom i likovnom životu zajednice.

Lana Bede

 

Povezane vijesti