JELENA SEKANOVIĆ Slikovnica 'Rasplesane boje' za promociju tolerancije i prihvaćanje različitosti

To je priča o bojama koje svaka u svojoj ulozi dočaravaju ljudsku narav kroz različite karaktere

 

Za vrijeme Špancirfesta, u Rajskom vrtu Muzeja anđela, Jelena Sekanović, dugogodišnja članica Varaždinskog književnog društva, promovirala je svoju slikovnicu 'Rasplesane boje'.

Slikovnica govori o toleranciji, o prihvaćanju različitosti, o međusobnom poštivanju i o kvalitetama i manama koje, kad se spoje, predstavljaju neraskidivo savršenstvo ljubavi i zajedništva. To je priča o bojama koje svaka u svojoj ulozi dočaravaju ljudsku narav kroz različite karaktere. Svoje frustracije i nezadovoljstvo prožeto blagom ljutnjom na kraju pretvore u neopisivu ljubav - ne samo prema drugačijima od sebe, već i prema samima sebi.
Ilustracijama je sve to dočarala mlada varaždinska umjetnica Margareta Geci, članica HDLU-a, što je njenom tekstu dalo posebnu čar.
Iako je tematski slikovnica namijenjena vrtičkoj dobi te nižim razredima osnovne škole, i odrasli se mogu pronaći u ovim prekrasnim bojama, nadahnuti simpatičnom rimom i barem na kratko rasplesati svoja srca i misli u nekim bezbrižnim, nježnim maštanjima.
Božica Ravlić

 

 

Povezane vijesti