MUZEJ ZA UMJETNOST I OBRT Izložba 'Priče koje kroje Varteks'

Izložba će predstaviti strateške pravce budućeg razvoja modnog brenda Varteks i temeljne značajke protekle stogodišnje povijesti koje su ga oblikovale

 

Kasnoljetnu izložbenu sezonu Muzej za umjetnost i obrt, u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin i Varaždinskom tekstilnom tvornicom - Varteks, započinje 4. rujna izložbom pod nazivom 'Priče koje kroje Varteks', koja će predstaviti strateške pravce budućeg razvoja modnog brenda Varteks i temeljne značajke protekle stogodišnje povijesti koje su ga oblikovale.

Kao što je objavljeno na www.muo.hr, stručni tim varaždinskog muzeja, nakon opsežnih istraživanja, predstavio je krajem prošle godine na izložbi u Varaždinu, povijesni pregled u razvoju impresivnih 100 godina Varteksa, jedne od najvećih i najznačajnijih tekstilnih tvornica u Hrvatskoj.

- Želja organizatora izložbe u Zagrebu je predstaviti ukupnoj javnosti kvalitetu i dosljednost te liderstvo u modi na ovim prostorima, kako kroz povijest tako i ubuduće. Ideja je ukazati na povijesne temelje na kojima se zasniva današnji ambiciozni projekt novog modnog branda Varteks. To je ime koje baštini najpozitivnije značajke stoljetnog rada i djelovanja Varaždinske tekstilne tvornice – Varteks, izvorno Tivar, čiji su tekstilni proizvodi u velikoj mjeri obilježili modne trendove proteklih desetljeća, ne samo u Hrvatskoj, nego i na području bivše države, Europe i svijeta – pojašnjeno je.

Izložba će biti otvorena u novom redizajniranom postavu s naglascima na buduće strateške pravce razvoja tvornice i brenda Varteks, koje kao i vizualni identitet izložbe potpisuje kreativna agencija Brigada. Izložbu će pratiti iznimno zanimljiv popratni program radionica, evenata, u organizaciji Varteksa, MUO-a i Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti