ČRNI PES Kantautorski duo supružnika s invaliditetom predstavlja novi singl 'Sve je moguće'

Svatko se može pronaći u našim pjesmama ako ih sluša srcem. Pjesme su iz različitih perioda naših života, proizašle iz proživljenih trenutaka. Volimo reći da smo ih 'odgulili', da su stvarne, nekad bolne. Uzmite iz njih ono što je vaše, poručuju supružnici Blagus

 

Bend Črni pes, čije temelje čine supružnici s invaliditetom Marko Blagus i Kristijana Čerti Blagus ima dobar povod za tekst na In Portalu. Javili su nam se jer je svijetlo dana ugledao njihov novi singl 'Sve je moguće'. Radi se o šestom singlu ovoga benda i drugom videu.

Autorica teksta je Kristijana Čerti Blagus koja je ujedno i vokal, a glazbu potpisuje sa suprugom Markom. Majstor zaslužan za aranžman i produkciju je Ivan Božanić.

Video je, kao i za prošli singl, 'Uspjeli' radio Doringo, a u njemu su  sudjelovali  prijatelji i kolege s glazbene scene - Nina Romić, Zvonka Obajdin, Dimitrije Petrović, Zvonimir Varga i Ivan Škrabe. A  kao poseban gost pojavljuje se još jedan prijatelj ovog glazbeno-bračnog dvojca, Amerikanac u Zagrebu, James Lockwood.

- Svatko se može pronaći u našim pjesmama ako ih sluša srcem. Pjesme su iz različitih perioda naših života, proizašle iz proživljenih trenutaka. Volimo reći da smo ih 'odgulili', da su stvarne, nekad bolne. Uzmite iz njih ono što je vaše. Samo želimo podijeliti te trenutke s vama, kao što prijatelji podijele šalicu kave. Singl 'Sve je moguće' naš je šesti studijski singl za koji je napravljen i naš drugi video - veli Marko Blagus.

 

Pokretač cijelog projekta Črni pes je Kristijana Čerti Blagus, koja je ujedno autorica većine tekstova te glavni vokal. Glazbu zajednički stvara sa suprugom Markom.

Projekt Črni pes nastao je kao borba za preživljavanje teških trenutaka u kojima se Kristijana našla i s kojima se uspješno nosi zahvaljujući glazbi.

- S obzirom na zdravstveno stanje, nismo baš imali previše nastupa, no valja izdvojiti nastup u Vintage Industrial Baru u sklopu manifestacije kvARTura kao i  nekoliko nastupa na Festivalu jednakih mogućnosti na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, te nastup u KSET-u. Kristijanina želja za životom i unutarnja snaga koju posjeduje može se osjetiti u svakoj našoj / njezinoj pjesmi pa tako i u najnovijem singlu 'Sve je moguće' za koji će neki reći da je težak, da je blues, no Kristijana ipak o tome pjeva s radošću i lakoćom jer nije uvijek sve u životu bajno i sjajno, zar ne? Naš prošli singl 'Uspjeli' bio je proglašen singlom tjedna na portalu Muzika.hr, a na istom portalu singlom tjedna proglašena i pjesma 'Sve je moguće' - kaže Marko.

Ovim putem još jednom se moramo zahvaliti Ivanu Božaniću, vrhunskom glazbeniku, a prije svega prijatelju i čovjeku koji je zaslužan za produkciju i aranžman, kako na zadnja dva singla, tako se nadamo i na novima  koji su u pripremi, na ogromnom znanju, nesebičnom zalaganju, strpljenju i podršci koju nam je pružio.

I za kraj, kao što je rečeno i na početku, svatko se može pronaći u našim pjesmama ako ih sluša srcem - poručio je Marko Blagus.

Singl 'Sve je moguće' može se poslušati i na YouTubeu.

Anita Blažinović