ZAGREBAČKA NADBISKUPIJA Osniva se metropolijsko povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom

Sudionici sjednice razgovarali su i o prevođenju biblijskih tekstova na znakovni jezik, tražeći najprimjerenije načine kojima bi se poduprlo ostvarivanje započetih i promicanje novih inicijativa

 

U utorak je u Nadbiskupskome dvoru u Zagrebu održana 44. sjednica biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, kojom je predsjedao zagrebački nadbiskup i metropolit, kardinal Josip Bozanić, a na kojoj su sudjelovali biskupi Metropolije.

Uskoro će biti osnovano metropolijsko povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom, stoji u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije, a sudionici su razgovarali i o prevođenju biblijskih tekstova na znakovni jezik, tražeći najprimjerenije načine kojima bi se poduprlo ostvarivanje započetih i promicanje novih inicijativa.

Biskupi su razmotrili, nadopunili i utvrdili Pastoralni kalendar za 2019./2020. godinu.

Razmotreni su i neki susreti i događaji koji se bliže, kao što su blagoslov kipa sluge Božjega kardinala Franje Kuharića u Pribiću 2. listopada 2019., o 100. obljetnici njegova rođenja. Razgovaralo se i o koracima u pripremi Hrvatsko-slovenskoga hodočašća u Krašić, u subotu 19. listopada 2019., a budući da se ove pastoralne godine ispunjava i deseta obljetnica ponovne uspostave Sisačke i osnutka Bjelovarsko-križevačke biskupije, biskupi tih biskupija najavili su neke od predviđenih pastoralnih programa u svojim biskupijama.

Biskupi su također bili obaviješteni o pripremnim koracima za Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu 9. i 10. svibnja 2020. godine.

Anita Blažinović