BIT FESTIVAL Međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih

Posjetite 11. međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih BIT (Blind in Theatre/Slijepi u kazalištu) u Zagrebu od 27. rujna do 03. listopada 2019.

 

- Puno je prozorčića u Novi život, ali vi, za ovaj zaviri u naš www, pogledajte BITno, odnosno tri mala slova s kojima započinje očitovanje binarnog koda, odnosno BIT postojanja i življenja - kaže Vojin Perić, direktor festivala.

- Da! BIT je naš festival, a održava se svake dvije godine u Zagrebu, mameći svojim suptilnim 'magnetima' slijepe i slabovidne umjetnike iz cijeloga svijeta, što će se ove godine, od 27. 9. do 3. 10. po jedanaesti put okupiti, slaveći umjetnost i svoje BITisanje u njoj.

BIT (Blind in theatre) je jedini festival slijepih i slabovidnih kazalištaraca, instaliran u zagrebačku jesen kao rijedak suvenir, kao zimzelen koji, razbijajući predrasude i stereotipe, nadrasta uobičajeno kulturno događanje, svrstavajući Hrvatsku među rijetke zemlje koje se mogu pohvaliti teatrom slijepih i slabovidnih.

- Ako vam je usput, ili ako vas leptirići nepoznata podrijetla zaleptiraju, DOĐITE, mi smo u Vidri, Draškovićeva 80, u Tiflo-kvartu, dakle na sjecištu dobre energije i još boljih zagrljaja, pod reflektorima koje ne vidimo, ali naša ljubav prema umjetnosti svijetli s njima i publici priušćuje iluzije dostojne velikih.

Program festivala je dostupan na https://www.novizivot.hr/.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti