KARLOVAC Članovi Udruge slijepih USKA na izložbi 'Gledam dodirom'

Izložba je u potpunosti prilagođena slijepim osobama, a pored svakog umjetničkog djela dostupne su bile informacije na Brajlovom pismu

 

Udruga slijepih USKA sudjelovala na inkluzivnoj izložbi 'Gledam dodirom' u galeriji 'Vjekoslav Karas', a izložbu su članovi karlovačke udruge doživjeli uz pomoć volonterki Ide Galeković i Nine Skorupan te počasnih članova Mladena Kuke i Tomislava Beronića.

Izložba je u potpunosti prilagođena slijepim osobama te su sve eksponate mogli i dodirivati, pored svakog umjetničkog djela dostupne su bile informacije na Brajlovom pismu, a videće osobe mogle su iskusiti potpuni mrak u tamnoj sobi te doživjeti eksponate iz perspektive osoba s oštećenjem vida te isprobati prostornu instalaciju.

Autorice izložbe, koja je otvorena do 20. listopa, su Lana Bede, viša muzejska pedagoginja Gradskog muzeja Karlovac i Tanja Parlov, profesorica likovne kulture u COO 'Vinko Bek' u Zagrebu.

Predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović uručio je Povelju o počasnom članstvu novinarki Robertini Čuhnil za poseban doprinos razvoju Udruge slijepih USKA i integraciji osoba s oštećenjem vida u društvo. Bećirović je tom prigodom je izjavio kako Robertina Čuhnil u svakodnevnom pristupu i komunikaciji a članovima USKA-e i sudjelovanjem u brojnim aktivnostima organizacije, svojom prisutnošću, ljubaznošću, dobrotom, toplinom i senzibilitetom prema osobama s oštećenjem vida, članovima USKA-e unosi jednu pozitivnu energiju koja nije mogla proći nezapaženo i pozitivan je primjer svima nama kako granice među ljudima ne postoje. 
Romija Radočaj Naglić

 

 

Povezane vijesti