NACIONALNA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA Sajam stipendija i visokog obrazovanja i za studente s invaliditetom

Sajam je postao mjesto na kojemu posjetitelji mogu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na obrazovne programe i programe stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu

 

Ovih dana 15. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja održat će se u Zagrebu, 15. listopada, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici od 10 do 18 sati, dok će se u Rijeci održati 17. listopada u zgradi Sveučilišnih odjela Kampusa Sveučilišta u Rijeci, od 10 do 16 sati.

Inače, Sajam stipendija i visokog obrazovanja je jedinstven i nezaobilazan događaj od nacionalnog značaja, na kojemu se predstavljaju stipendije, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.

U 2019. godini Sajam je predviđen na tri lokacije, u tri različita dana. Tako je već održan u proljeće, 4. travnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Institut za razvoj obrazovanja je pokretač Sajma te od 2005. godine jednom godišnje organizira Sajam koji je postao prepoznatljiv, visoko profilirani hrvatski obrazovni brand i iznimno cijenjena inicijativa kojom se promiče ulaganje u znanje i ljudske potencijale.

Kako je pojašnjeno od strane organizatora, Sajam stipendija i visokog obrazovanja je događaj neprofitnog karaktera. Sva prikupljena sredstva nakon podmirenja troškova održavanja Sajma - kotizacije za izlagače, donacije, sponzorstva, oglašavanja -  koriste se u svrhu realizacije ciljeva i djelatnosti Udruge 'Institut za razvoj obrazovanja', a sukladno člancima 6. i 7. Statuta udruge.

Glavni cilj Sajma je predstaviti mogućnosti studiranja i stipendiranja za hrvatske studente u Hrvatskoj i inozemstvu, a posebno bi trebao biti interesantan studentima s invaliditetom.

Na Sajmu se predstavlja niz studijskih i obrazovnih programa te usluga koje mogu dodatno osnažiti profil kandidata i kvalitetu njihove prijave.

Već tradicionalno izlažu institucije koje nude stipendije i razne oblike financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu, a ove godine će na njemu sudjelovati i institucije koje će predstaviti svoje studijske i obrazovne programe, tečajeve stranih jezika, usluge prijevoda prijavne dokumentacije te institucije koje u svojoj ponudi imaju obrazovne programe i usluge. Na ovaj način Sajam postaje mjesto na kojemu posjetitelji mogu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na obrazovne programe i programe stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti