NATALI DIZDAR Koncert u Saxu potvrdio je Natali kao jednu od najtalentiranijih pjevačica na ovim prostorima

Ovaj koncert bio je sjajan presjek karijere Natali Dizdar, a pjevačica i njezin bend su nam isporučili odličnu i zabavnu klupsku večer

 

Natali Dizdar prošle je subote u krcatom Saxu održala sjajan koncert o kojemu će se dugo pričati. Natali i njezin bend večer su započeli pjesmama 'Nećeš me, zar ne', 'Ne reci zauvijek' i' Neki drugi dan', jednom od pjesama s njezinog prvog albuma iz 2005. godine.  

Izvedbu pjesme 'Iluzionist' pokvarili su mali tehnički problemi, u jednom trenutku se vokal negdje izgubio i bio pretih.  No, trenutak kasnije, jedna od jačih pjesama s još uvijek aktualnog albuma 'Iluzije' - Krenimo nekamo' - zvučala je impresivno.  

Koncert je imao predznak Acoustic/Electric tako da smo u akustičnom setu čuli hitove 'Stranac', Noć na zemlji', 'Dan po dan' i 'Stop'.  'Stranac' i 'Dan po dan' su zbog akustičnog aranžmana dobili vrlo zanimljivo, pomalo country ruho, a većina publike se uključila zbornim pjevanjem te samim time pjesmi dala poseban štih. 

Iz odličnog nastavka izdvojio bih 'Gazio si me', 'Što te ranilo' i 'Naučila sam trik'.  Natali i bend vidno su uživali u svirci a ona je istaknula kako su joj koncerti u Zagrebu, posebno u Saxu, osobito dragi. Vrhunac je nekako stigao s 'Mjesto za jedno' (jedna od pjesama koju je za Natali napisao Dino Šaran)  dok smo na samom kraju čuli 'Ne daj' (njen prvi singl iz 2004. godine).  

Publika je bend dozvala na bis na kojem smo čuli 'Mjesecu je dosadno' a za sam kraj još jednom je izvedena 'Nećeš me, zar ne'.  

Zaključit ću kako je album 'Iluzije' iz 2017. ne samo najbolji Natalin album, nego i jedan od najboljih pop albuma na ovim prostorima zadnjih godina i ostaje za pričekati hoće li nove pjesme nastaviti istim putem.   

Ovaj koncert bio je sjajan presjek karijere Natali Dizdar, a pjevačica i njezin bend su nam isporučili odličnu i zabavnu klupsku večer i siguran sam da će još puno puta napuniti Sax ali i veće prostore. 

Piše: Marko Baković

 

Povezane vijesti