VINKOVCI Održan 15. susret osoba s invaliditetom vinkovačke regije

Susret je organiziralo Nadbiskupijsko povjerenstvo za Pastoral osoba sa invaliditetom i članova njihovih obitelji vinkovačke regije, koja obuhvaća Vinkovački, Vukovarski i Otočki dekanat

 

Pod geslom 'Evo nas pred tobom Marijo' u župi Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovačkom Novom Selu 20. listopada održan je 15. susret osoba s invaliditetom vinkovačke regije. Susret je organiziralo Nadbiskupijsko povjerenstvo za Pastoral osoba sa invaliditetom i članova njihovih obitelji vinkovačke regije, koja obuhvaća Vinkovački, Vukovarski i Otočki dekanat.

Susret se sastojao od uvodnog dijela i predstavljanja, svete mise i zabavnog programa koji je uslijedio nakon svete mise u dvorištu crkve. U uvodnom dijelu predstavili su se i prisutne pozdravili Tihomila Viljetić, voditeljica vinkovačke regije, domaći župnik fra Matija Antun Mandić, Josip Matezović ispred Inicijative 40 dana za život Vinkovci, Marko Jureta, v.d. pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika - Grad Vinkovci, Božo Galić, župan vukovarsko srijemski te vlč. Alojz Kovaček, nadbiskupijski povjerenik za Pastoral osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji. Susret je moderirala vjeroučiteljica Katarina Bodalec.

Svetu misu predvodio je vlč. Kovaček uz župnika domaćina fra Matiju Antuna Mandića. Evanđelje su proživjeli i slikovito prikazali članovi Zajednice Vjera i Svjetlo iz Vinkovaca. Na svetoj misi je pjevao župni zbor mladih 'Fra Vjekoslav Mičuda', a animiranje pokretima i gestama popratili su članovi Zajednice Vjera i Svjetlo.

Na susretu je sudjelovalo preko 400 sudionika, uključujući i župljane. U pripravnosti su bile i medicinske sestre iz župe, kao i cijeli razred Srednje medicinske škole iz Vinkovaca. Zabavni program nakon svete mise svojim nastupom uljepšali su članovi udruge Bubamara, korisnici Centra za rehabilitaciju Mala Terezija, članovi Zajednice Vjera i Svjetlo iz Đakova, Tamburaški sastav Šumari iz Vinkovaca - solisti Ivan Grčić, Marijana Matošević. Članovi Inicijative 40 Dana za život iz Vinkovaca primali su donacije na svom štandu te dijelili knjige i reklamne materijale za promociju Inicijative.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti