VINTAGE INDUSTRIAL BAR Edo Maajka se 'prikazao i ukazao' u old school rep varijanti

'Prikaze', 'Bomba' i 'Pržiii' dovele do kraja regularnog dijela koncerta no uslijedio je i više nego odličan bis

 

Prošlog je tjedna zagrebački Vintage Industrial Bar obilježio Noć vještica sjajnim nastupom Ede Maajke nazvanim 'Edo Maajka i Prikaze', a povod ovakvom koncertu je i objavljivanje remasteriranog vinil albuma 'Slušaj mater' koji je prvotno objavljen daleke 2002.  

Stoga je i set-lista manje-više bila bazirana na tom albumu i pjesmama koje Edo ne izvodi tako često.    Edo je kao i uvijek bio standardno raspoložen, a ovaj put mu je umjesto benda na pozornici podrška bio samo DJ Oli Dobolli.  

Koncert je otvoren pjesmama 'Saletova osveta', 'Panika' i 'Sretno, dijete', a ispunjeni Vintage uživao je u hip hop beatu, Edinim izvedbama popraćenim dosjetkama i komentarima na neka aktualna zbivanja. Budući da ga  nije pratio bend, izostale su pjesme s recentnog, hvaljenog albuma 'Put u plus, no zato su nas 'Sve prolazi', 'Faca', 'Znaš me'  ili 'Minimalni rizik' svojim zvukom vratile u doba stare škole i davnih retro rep tuluma.   

'Prikaze', 'Bomba' i 'Pržiii' dovele do kraja regularnog dijela koncerta no uslijedio je i više nego odličan bis. Čuli smo 'To mora da je ljubav' te za sam kraj' No pasaran' kojom je Edo ipak dotaknuo trenutni period stvaralaštva.  Drago mi je što ova pjesma postaje pravi highlight Edinih koncerata i u bendovskoj i DJ varijanti.  Sve u svemu, odlična retro večer u Vintageu a Edo nastavlja dalje s nastupima u Sarajevu i Beogradu koji će biti u pratnji benda.

Piše: Marko Baković

 

Povezane vijesti