CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA Uskoro prvi Festival inkluzije i umjetnosti osoba s invaliditetom

Ovaj Festival za cilj ima upoznati publiku s kreativnošću i umjetnošću osoba s invaliditetom, a svim zainteresiranim izvođačima i izlagačima, bili oni osobe s invaliditetom ili ne, pružiti platformu na kojoj mogu prezentirati svoju kreativnost u svim umjetničkim vidovima

 

Centar za kulturu Trešnjevka organizira prvi UPSET Art Festival inkluzije i umjetnosti osoba s invaliditetom koji će se održati u petak, 29. i u subotu, 30. studenog 2019. u Centru za kulturu Trešnjevka.

Program Festivala  prvog dana se održava u predvorju u 15 sati, a na pozornici u 17 sati, a drugog dana u predvorju u 10 sati, a na pozornici u 17 sati. Već sami naziv festivala UPSET Art Festival (engl. UPSET - uznemiriti, uzburkati) ukazuje da ovaj festival cilja unijeti novo u kulturni i umjetnički sadržaj na Trešnjevci te upoznati publiku s kreativnošću i umjetnošću osoba s invaliditetom, a svim zainteresiranim izvođačima i izlagačima (bili oni osobe s invaliditetom ili ne) pružiti platformu na kojoj mogu prezentirati svoju kreativnost u svim umjetničkim vidovima: od likovne i glazbene do izvedbene i primijenjene umjetnosti.

U Velikoj Dvorani Centra za kulturu Trešnjevka, publika će tijekom dvodnevnog programa moći vidjeti kazališne, glazbene i plesne izvedbe članova udruga koje su u radu posvećene osobama s invaliditetom te ćete tako imati prilike vidjeti Udrugu za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba i njihov klub Vjeverica, Udrugu Ozana, Udrugu osoba s cerebralnom i dječjom paralizom - Rijeka, Udrugu invalida rada Grada Zagreba, ali i druge izvođače poput Neformalne plesne skupina Kratki sPoi, Damira Vogrineca-Vogru na gitari i polaznike dramsko-akcijske radionice koja će održati performans na temu mobbingana radnome mjestu.

Uz izvedbeni program na pozornici održat će se i besplatne radionice aromaterpaije te prezentacije i izložbe Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom – Rijeka i udruge Ozana.

Posjetitelji festivala će moći vidjeti razne izvedbe, sudjelovati na radionicama te podržati rad udruga čiji će korisnici prezentirati svoje produkte i umjetničke radove.

UPSET Art Festival inkluzije i umjetnosti osoba s invaliditetom se održava uz financijsku podršku Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti