OPATIJA Advent uz more donosi šest tjedana izvrsne zabave i četverostruki doček Nove godine

Najljepši Advent uz more ponovo će obilježiti klizanje na Ljetnoj pozornici, Božićni sajam kod Šporera uz svakodnevne glazbene nastupe i animaciju za mališane, a posebno atraktivan program održat će se na Badnjak i za doček Nove godine

 

Najljepši Advent uz more ove će godine imati svoje dosad najbogatije izdanje: od svečanog paljenja gradske božićne dekoracije 29. studenog pa do četverostrukog dočeka Nove godine i tradicionalnih siječanjskih događanja u prvim danima 2020. godine, Opatija će biti ispunjena izvrsnim glazbenim, zabavnim i kulturnim programom i pravom blagdanskom atmosferom, objavio je Glas Istre.

Na radost mnogih zaljubljenika u spoj mora i božićnih blagdana, raskošno uređene i osvijetljene gradske ulice, mirisi i okusi zimskih gastronomskih specijaliteta, glazba nošena opatijskim terasama, restoranima, kavanama, parkovima i trgovima, ledeni užitci svega nekoliko koraka od mora te brojna događanja na ključnim adventskim punktovima, obilježit će još jednu veselu blagdansku sezonu u Opatiji.

Kao što je pojašnjeno, središnja programska lokacija Adventa u Opatiji i ove će godine biti Umjetnički paviljon Juraj Šporer, koji će postati Kućica orašara i vilenjaka te će ugostiti svakodnevne kreativne radionice, animaciju i predstave za djecu. U parku ispred paviljona odvijat će se Božićni sajam uz bogatu ponudu božićnih specijaliteta i pića te glazbene nastupe na kojima će se iz dana u dan predstavljati zanimljivi izvođači kao što su Marko Tolja, Whiteheads, Martina Majerle, Vedran Ružić Jazz Trio, Dellboys, The Bourbon Hunters, Techno Vikings, Dražen Turina Šajeta.

Najavljeno je da će se Ljetna pozornica uz Ledenu čaroliju pretvoriti u klizalište koje će pratiti i adventske kućice s prigodnom ponudom, a uz koje će se petkom i subotom održavati glazbeni programi.

Advent u Opatiji stići će i na učkarski prijevoj Poklon, gdje će se od 13. do 15. prosinca održati Božićna bajka u Parku prirode Učka, tijekom koje će se mališani družiti s Djedom Mrazom.

Za sladak početak adventske priče, pobrinut će se Festival čokolade od 6. do 8. prosinca, kada će ljubitelji čokolade ponovno doći na svoje.

- Advent na mrkate ove će godine ponuditi nekoliko atraktivnih događanja, među kojima je i otvorenje samog programa Najljepšeg Adventa uz more u petak, 29. studenog svečanim paljenjem gradske božićne dekoracije. U programu, koji će početi u 17 sati, nastupit će klapa Kastav, zbor Dječjeg vrtića Opatija i DJ Alex Sabattini. Gradska tržnica bit će pozornica i za nastup iluzionista Andreja Škedela te najpopularnijeg istarskog pjevača Alena Vitasovića. Na dan 24. prosinca održat će se Ludi Badnjak u Opatiji s programom koji će trajati od 9 pa sve do 3 sata iza ponoći. Uz tradicionalnu zakusku, Badnjak će obilježiti nastupi klape Kastav i tamburaškog sastava Crescendo, trubačkog sastava Gypsy Universal Band Bulgaria i Xfinity Banda, a vrhunac će biti Luda noć opatijskih diskoteka uz light show koja će okupiti domaće DJ legende - objavljeno je.

Po programu, novogodišnji doček u Opatiji donijet će čak četverostruku feštu - prvi će slaviti najmlađi, uz podnevni, dječji doček na Ljetnoj pozornici.

- U večernjim satima, središnji gradski doček na tržnici oživjet će neke od najpopularnijih hitova 20. stoljeća uz program nazvan 'Opatija Tribute to the Legends' koji počinje u 22 sata. Nastupit će Queen Real Tribute, ponajbolji svjetski baštinici glazbenog naslijeđa, ali i scenske energije koju su imali Freddie Mercury i kolege iz jednog od najutjecajnijih bendova svih vremena te Abba Real Tribute band koji maestralno izvodi hitove legendi pop-glazbe. U isto vrijeme, ispred Šporera za 'funky' i 'groovy' ulazak u 2020. godinu pobrinut će se Grooversi, a na Ljetnoj pozornici 2019. godinu u rockerskom stilu ispratit će grupa Dellboys.

I nakon Nove godine nastavit će se Adventski program, jer već 1. siječnja u podne na terasi Hotela Kvarner održat će se tradicionalna novogodišnja zdravica gradonačelnika, nakon koje će Opatijski kukali novogodišnjim 'zaronom među valove' otvoriti kupališnu sezonu. Advent ispred Šporera potrajat će do 2. siječnja, a klizalište na Ljetnoj pozornici ostat će otvoreno sve do 12. siječnja.

Već po dobro prihvaćenom običaju, tijekom zimskih mjeseci, odnosno sve od 1. prosinca pa do 29. veljače, osobna vozila moći će se besplatno parkirati na javnim površinama subotom, nedjeljom i blagdanom, izuzev u zoni 0a i 0b, odnosno na potezu od Hotela Palace do Hotela Admiral, uključujući i parkiralište iza autobusne stanice u blizini Hotela Admiral te u Ulici Joakima Rakovca.

Klaudija Klanjčić