BOŽIĆNI SPECIJAL Završava reality show o mladim osobama s Down sindromom

Revolucionarna televizijska emisija koja dokumentira živote mladih osoba s Down sindromom privodi se kraju

 

A&E Network priopćio je kako će ovog mjeseca emitirati jednosatni božićni specijal kojim će završiti njihova nagrađivanu serija ‘Born This Way’.

Tijekom četiri sezone, emisija je istraživala živote skupine mladih odraslih osoba s Down sindromom. U finalu serije, zvijezde Elena, John, Megan, Rachel, Sean, Steven, Cristina i Angel, zajedno sa svojim obiteljima, ‘okupit će se kako bi podijelili veselje i razmislili o svom osobnom rastu - kažu iz mreže A&E.

Osim toga, A&E će objaviti šest digitalnih kratkih epizoda na svojoj web stranici pod nazivom ‘Born This Way: Moving Forward’, u kojima zvijezde showa govore o temama sve od poduzetništva osoba s invaliditetom do toga što znači imati brata ili sestru s invaliditetom i nude savjete za obitelji osoba s Down sindromom.

Kratke se epizode dotiču i načina na koji je show ‘Born This Way’ nastao i kakav je utjecaj imao na zajednicu osoba s Down sindromom.

Otkako je premijerno prikazan 2015. godine, ‘Born This Way’ osvojio je tri Emmyja, uključujući i pobjedu u 2016. godini u kategoriji izvanredni nestrukturirani reality program. Emisija je dobila i priznanje Televizijske akademije za 2016. godinu, a osvojila je nagradu kritičara 2018. za najbolju nestrukturiranu reality seriju.

Digitalne kratke epizode bit će dostupne online počevši od 13. prosinca, a božićni specijal, ‘A Very Born This Way Christmas’, premijerno će biti prikazan 18. prosinca, piše Disability Scoop.

Damir Fatušić