Promocija knjige Ankice Begić "Indijanac Komanč, moj brat po krvi"

Knjiga kroz dnevnik događaja predstavlja razdoblje od 1995. godine, odnosno početka bolesti autorice, sve do njene dirljivo iskrene ispovijesti borbe za život tijekom boravka u sterilnoj jedinici i transplantacije matičnih stanica početkom listopada 2010.

Pred prepunom dvoranom Zaklade "Ana Rukavina" 18 rujna je održana promocija knjige "Indijanac Komanč, moj brat po krvi" autorice Ankice Begić. Knjiga kroz dnevnik događaja predstavlja razdoblje od 1995. godine, odnosno početka bolesti autorice, sve do njene dirljivo iskrene ispovijesti borbe za život tijekom boravka u sterilnoj jedinici i transplantacije matičnih stanica početkom listopada 2010. Ankica svakodnevno zahvaljuje svima koji su joj pružali potporu, osobito gdji. Rukavini predsjednici Zaklade "Ana Rukavina" i svome donoru Gaylonu, svim liječnicima, sestrama, prijateljicama, vlastitoj obitelji. Dnevnik autorice upotpunjuju stranice mišljenja i komentara njenih liječnika, te predgovor prof. dr. Miranda Mrsića koji se osvrće i na "drugu vrijednost ove knjige" odnosno značaj samog plemenitog čina darivanja kojime se iskazuje sva dimenzija ljudskosti i empatije. Prof. dr. Mrsic na kraju svoga predgovora progovara i kao liječnik koji je u nekim fazama bio dio životne stvarnosti autorice te spoznavši vedrinu njenog duha prenosi dojmljivu poruku svima kojima se ova dirljiva priča nađe u rukama: "Vjera u dobro i dobar završetak, već je pola uspjeha u liječenju".
Na promociji knjige bio je i Predsjednik R.H. prof. dr. Josipović, a iz daleke Amerike stigao je i i Ankičin darivatelj matričnih stanica, gospodin Gaylon iz Oklahome sa suprugom Melissom, Indijanac iz plemena Komanča i novi brat po krvi naše hrabre Ankice Begić.

Za nadati se je kako će se registar Zaklade Ana Rukavina, zahvaljujući plemenitom činu darivatelja naše Ankice kao i NJENE knjige "IINDIJANAC KOMANČ, MOJ BRAT PO KRVI " svakim danom sve više obogaćivati imenima novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica.

Zvjezdana Stančić