UDRUGA SLIJEPIH KARLOVAC Predstavljena zvučna knjiga 'Tajanstveni tekton'

Na ovome multimedijskome događaju posjetitelji su mogli pogledati i postavu slika Zdravka Valentina Novosela na temu 'Pete dimenzije'

 

U punoj Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić jučer je u izdanju Udruge slijepih USKA predstavljena zvučna knjiga 'Tajanstveni tekton', autora Tomislava Beronića. Zahvaljujući projektu Čitaj mi koji je proveden pod pokroviteljstvom Gradske tvrtke Inkasator i Prvoga karlovačkoga radija, snimljen je ovaj drugi po redu nastavak trilogije Peta dimenzija.

Ovome važnome događaju prisustovali su pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije Maja Vučinić Knežević, predsjednik Hrvatskog Športskog Saveza Slijepih Duško Petrović i tajnica Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije Veronika Lendler, članovi Čitateljskog Kluba Zola Udruge slijepih USKA te brojni građani i predstavnici medija. Vrijednost ovog projekta USKA-e je veća jer djelo domaćeg autora Tomislava Beronića u zvučnom izdanju na CD-u postaje dostupno svima onima koji knjige ne mogu čitati na crnom tisku. Audio knjiga bit će dostupna u Nacionalnoj Sveučilišnoj knjižnici, te svim gradskim knjižnicama u Hrvatskoj kao i u Hrvatskoj knjižnici za slijepe. Kako je predsjednik Udruge USKA Mirsad Bečirović potpisao ugovor o autorskim pravima, tako će ova cjelovita trilogija biti dostupna u zvučnom izdanju na CD-u svima u Lijepoj našoj.

Na ovome multimedijskome događaju posjetitelji su mogli pogledati i postavu slika Zdravka Valentina Novosela na temu 'Pete dimenzije'. Osim promocije knjige i izložbe, publika je imala priliku uživati u glazbenome bendu Sjaj u tami u sastavu Mirsad Bećirović, Gordana Jurčević, Marica Poljančić i Paulina Šepac.

Događaj je otvorio Damir Valent Dado ispred Karlovačkog Književnog kluba. Zatim je predsjednik USKA-e zaslužnima za realizaciju ovoga hvalevrijednoga projekta direktorici Gradske tvrtke Inkasator Ivani Fočić i direktoru Prvog karlovačkog radija Matiji Perkoviću uručio zahvalnice. Ovom prigodom autor je pripremio i nagradni kviz u kojem je nagradu odnio član USKA-e Izet Hasanagić koji je na dar dobio knjigu s posvetom autora te knjigu na CD-u. Svim članovima Čitateljskog Kluba Zola Udruge slijepih USKA te predstavnicima udruga, institucija i Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić također je uručeno ovo zvučno izdanje knjige.

Nakon što je knjiga predstavljena upriličen je domjenak koji je pripremila Biserka Beronić svojim finim kolačima te degustacija vina Touch wine. Autor Tomislav Beronić uručio je cvijeće novinarki Romiji Radočaj Naglić koja je snimila zvučno izdanje knjige Tajanstveni tekton, a predsjedniku USKA-e Mirsadu Bećiroviću grafiku autora Zdravka Valentina Novosela koja će krasiti ured Udruge slijepih USKA.

Za sam kraj uslijedile su zahvalnice knjižnici Ivan Goran Kovačić i svim djelatnicima knjižnice na čelu s ravnateljicom Jasminom Milovčić na pristupačnosti, profesionalnosti i na tome što se u Karlovačkoj knjižnici uvijek osjećamo kao doma.

Dejana Rakić