KULTAJMO U ŠIBENIKU Slijepim i slabovidnim osobama omogućen posjet dijelu stalnog muzejskog postava

U sklopu projekta, između ostalih aktivnosti, u šibenskom Muzeju postavljene su tri indukcijske petlje za osobe s poteškoćama sluha, na osam arheoloških nalazišta u županiji postavljenje su taktilne table prilagođene slijepim osobama

 

U Muzeju grada Šibenika, u petak 28. veljače, održana je završna aktivnost projekta 'KULTajmo u Šibeniku: Razvoj civilnog sektora kroz aktivnosti u kulturi'. Tom prilikom osobama s poteškoćama vida i sluha izložbom taktilnih eksponata omogućen je posjet dijelu stalnog postava Muzeja grada Šibenika, a događaju je nazočio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

- Grad Šibenik nastoji kontinuirano skrbiti za osjetljive članove našeg društva u onim segmentima koji su nam dohvatljivi. Ovaj projekt je jedan izvrstan primjer dobre suradnje javnog i civilnog sektora, a s ciljem uključivanja slijepih i slabovidnih osoba u kulturne aktivnosti. Upravo ovdje, u našoj kulturnoj ustanovi, ostvarili smo niz projekata koji obuhvaćaju ranjive skupine društva što me posebno veseli jer nas često brige svakodnevnice učine neosjetljivima za potrebe drugih. Muzej grada Šibenika je izvrstan u mnogočemu, a nadam se da će i ova izložba imati pozitivan odjek i ispuniti svoj cilj -istaknuo je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Projekt 'KULTajmo u Šibeniku' vrijedan je  797.757,40 kuna i financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj projekta je Muzej grada Šibenika u partnerstvu s Gradom Šibenikom, Udrugom slijepih i Šibensko-kninske županije, udrugom Mladi u EU te Fotoklubom Šibenik.

U sklopu projekta, između ostalih aktivnosti, u šibenskom Muzeju postavljene su tri indukcijske petlje za osobe s poteškoćama sluha, na osam arheoloških nalazišta u županiji postavljenje su taktilne table prilagođene slijepim osobama, a organizirana su i dva izleta arheološkim lokalitetima za slijepe i slabovidne osobe.

KULTajmo u Šibeniku ima svrhu jačanja obrazovnih kapaciteta donositelja politika o umrežavanju javnog i civilnog sektora, umrežavanje udruga različitih djelatnosti te jačanje kapaciteta Muzeja grada Šibenika u povećanju dostupnosti kulturnog/edukativnog sadržaja građanima Šibenika, smanjujući socijalnu isključenost.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti