GRAD RIJEKA Donacija zaštitnih i dezinfekcijskih sredstava domovima Turnić, Kantrida i 'Ivana Brlić Mažuranić'

Domovima je ukupno donirano 400 perivih zaštitnih maski, 40 litara medicinskog alkohola, 45 litara sredstva za dezinfekciju površina i 14.000 pari jednokratnih zaštitnih rukavica. Ukupna vrijednost donacija je 20.000 kuna

 

Grad Rijeka predao je 23. travnja 2020. godine, Dječjem domu 'Ivana Brlić Mažuranić', Domu za psihički bolesne odrasle osobe Turnić i Domu za starije i nemoćne osobe Kantrida, donacije u zaštitnom i dezinfekcijskom materijalu

Grad Rijeka odazvao se upitu Domova za pomoć u nabavci zaštitnih sredstava nužnih za zaštitu djelatnika i štićenika domova u sprečavanju zaraze koronavirusom.

Domovima je tako u četvrtak ukupno donirano 400 perivih zaštitnih maski, 40 litara medicinskog alkohola, 45 litara sredstva za dezinfekciju površina i 14.000 pari jednokratnih zaštitnih rukavica. Ukupna vrijednost donacija je 20.000 kuna.

Grad Rijeka kontinuirano surađuje s navedenim ustanovama, sufinancira dio njihovih programa kao što su Dnevni boravak za psihički bolesne osobe i Anti stigma program u Domu Turnić te Klubovi za starije osobe i program pomoći i njege u kući pri Domu Kantrida.

Također, Grad Rijeka osigurava dio stanova za potrebe organiziranog stanovanja kao procesa deinstitucionalizacije korisnika pri Domu Turnić i Domu 'Ivana Brlić Mažuranić'.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti