JAZZ U MUZEJU Muzej prekinutih veza u iščekivanju proslave desetog rođendana

Bliži se deseti rođendan Muzeja prekinutih veza. Da je 2020. godina imalo slična nekoj od prethodnih devet, sad bi objavili raspored prvih izvođača koji će početkom svibnja uljepšati, još uvijek pomalo hladne, proljetne večeri, kažu iz Muzeja prekinutih veza

 

- Zadnjih par godina smo, već skoro tradicionalno, sezonu Jazza u muzeju otvarali duetima koji su ne samo naš #PerfectMatch, već i savršeni spojevi hrvatske jazz scene poput Duetta Chapettlewsky Krune Levačića i Luke Čapete ili Ivanovog i Borkovog Sonic Diptycha - kažu iz Muzeja prekinutih veza.

- Zatim bi nas Toni, iz tjedna u tjedan, tjerao da veselo cupkamo uz različite ritmove nekoliko svojih sastava. Željka, Melita, Maja i Valerija bi nas oduševljavale svojim tako različitim, a tako raskošnim vokalima. Rasic i Buhin bi, na naše zadovoljstvo, malo vukli na rock i etno, a Orjen bi pokidao svoje žice i naša srca s Oridano GJ Bandom.

- Nismo sigurni kakvim bi šumovima, ove godine Šumovi išli protiv valova i čime bi nam Sfumato zamaglio pogled, ali saznat ćemo jer kondicional koristimo samo zato što je trenutno teško odrediti datum početka naših jazzerskih okupljanja četvrtkom. Pomicati ćemo početak bude li nužno, svirat ćemo češće pomaknemo li ga dalje nego li se nadamo. Što god bude potrebno, ali od druženja, ljeta i jazza ne odustajemo!

- Jedom kad dobijemo zeleno svijetlo za izlazak iz kuće, preplavit ćemo Gornji grad live jazzom! U međuvremenu smo odgovorni prema sebi i drugima, ostajemo doma, slušamo jazz, pratimo što Željka i Toni rade u svojoj dnevnoj sobi, kako Luka svira susjedima uz prozor, kako Kruno improvizira kod kuće. Vidimo se jednog četvrtka, USKORO! U međuvremenu, dijelite s nama što svirate i što slušate, da nam vrijeme prođe brže i ljepše - poručuju.

Božica Ravlić